ENKLE HAVRELEFSER

Havrelefser er noe jeg har spist mye av de siste to ukene. De lages på under ti minutter og er så klare til å fylles med ønsket pålegg. Jeg har fylt de med både søtt pålegg som cottage cheese og bær, og salt pålegg som ost og skinke. I dag gikk jeg for den salte varianten med røkelaks, ruccola, paprika og egg. En super god kombinasjon som passer perfekt i lompene. 

Enkle havrelefser
Til 2 lefser

1 egg
2 ss kesam, ca 50 g
30 g havremel
1 ts maizena, ca 5 g
1/4 ts salt
1/3 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Lag klatter på en bakeplate og smør den utover med baksiden av en spiseskje.
Stek midt i ovnen på 175 grader i 5 -6 minutter. 

Jeg ruller lefsene sammen med en gang de kommer ut av stekeovnen, slik at de er enkle å rulle sammen når jeg har fylt dem med pålegg. Jeg velger også å ta ut havrelefsene fra ovnen når de er nok så lyse, da jeg synes de smaker best når de ikke er så godt stekt. Du kan la dem stå et ekstra minutt, om du vil ha dem mer stekt. 

Legg på ønsket pålegg på havrelefsene, rull dem sammen og spis. Der har du en sunn, fiber- og proteinrik frokost, lunsj eller kveldsmat.
Håper det faller i smak :razz:

Kristine ♥

10 kommentarer
    1. Laget nå til kveldsmat med laktosefri eksamen og det ble veldig godt 🙂 hadde på leverpostei faktisk 😛

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg