Havrelefser er noe jeg har spist mye av de siste to ukene. De lages på under ti minutter og er så klare til å fylles med ønsket pålegg. Jeg har fylt de med både søtt pålegg som cottage cheese og bær, og salt pålegg som ost og skinke. I dag gikk jeg for den salte varianten med røkelaks, ruccola, paprika og egg. En super god kombinasjon som passer perfekt i lompene.
Enkle havrelefser
Til 2 lefser
1 egg
2 ss kesam, ca 50 g
30 g havremel
1 ts maizena, ca 5 g
1/4 ts salt
1/3 ts bakepulver
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Lag klatter på en bakeplate og smør den utover med baksiden av en spiseskje.
Stek midt i ovnen på 175 grader i 5 -6 minutter.
Jeg ruller lefsene sammen med en gang de kommer ut av stekeovnen, slik at de er enkle å rulle sammen når jeg har fylt dem med pålegg. Jeg velger også å ta ut havrelefsene fra ovnen når de er nok så lyse, da jeg synes de smaker best når de ikke er så godt stekt. Du kan la dem stå et ekstra minutt, om du vil ha dem mer stekt.
Legg på ønsket pålegg på havrelefsene, rull dem sammen og spis. Der har du en sunn, fiber- og proteinrik frokost, lunsj eller kveldsmat.
Håper det faller i smak
Kristine ♥
Marita:
Ja, jeg vil tro at det går bra 🙂
Må prøves 🙂 Men kan maizena byttes ut med noe, eks ta mer havremel?
Anniken:
Så hyggelig å høre Anniken 🙂
Anonym:
Tror hun mener kesam 🙂
Cecilie:
Håper det faller i smak 🙂
Anonym:
Kommer litt ann på størrelsen på stekebrettet. 3 får jeg plass til 🙂
Hvor mange får du plass til på et bakebrett?
Gjett om de skal lages. Nam sier jeg 😀
Laktosefri eksamen fra hun over. Haha 😀
Laget nå til kveldsmat med laktosefri eksamen og det ble veldig godt 🙂 hadde på leverpostei faktisk 😛