Riktig god søndag go’inger ♥ I dag har jeg en fantastisk godsak å dele med dere. Denne cookie dough blondie kaken er jeg helt sikker på at vil falle i smak. Den er så god! Blondie, som rett og slett er en hvit brownies, og cookie dough, er i hvert fall noe jeg elsker! Kombinasjonen av en kladdete og seig blondie med sjokoladebiter, gav virkelig mersmak. Kaken forsvant på en – to -tre!
Cookie dough blondie
1 boks hvite bønner eller kikerter, ca 250 g
3 ss smeltet smør
3 ss fibersirup
1 egg
2 ss eplemos, kan sløyes
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
6 dråper stevia vanilja
2 ss sukrin gold
4 ss havremel
1/3 ts salt
Hakket sjokolade, ca 50 g
Skyll bønnene godt under kaldt vann. Mos dem så med en stavmikser.
Rør inn egg, smør, eplemos og stevia.
Rør så inn det tørre.
Hell deigen i en form. Strø over hakket sjokolade og trykk sjokoladebitene godt ned i formen.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl i formen.
Det er viktig at kaken ikke blir for godt stekt. Den skal være seig innvendig. La cookie dough blondie kaken avkjøles i formen i minimum 30 minutter før du skjærer i den. Sett den gjerne kaldt en time. Da blir kaken mer fudgey, samtidig som den blir fastere og det blir lettere å skjære den i biter.
Hvis du ikke får lyst på et kakestykke nå, så vet ikke jeg!
Ta deg en velfortjent pause og nyt et deilig kakestykke eller tre. For det skal godt gjøres å bare ta en bit av denne! Håper du lar deg friste Ha en fortsatt nydelig søndagskveld!
Kristine ♥
Ida:
Konsistensen blir bedre jo lenger den står, så aller best er den om den får stå natten over 🙂
Dette hørtes veldig godt ut! Om den legges i kjøleskap lengre enn en time (typ, lager på formiddagen spiser på kvelden) påvirker det konsistensen?
Vilde:
Andre sirup typer funger nok supert. Eventuelt honning 🙂
Nam! Forslag til hva jeg kan bruke dersom jeg ikke har fibersirup?
Pia:
Jeg brukte en 18 x 18 form 🙂
Denne så skikkelig god ut 🙂 Hvor stor form bruker du?
annie:
Bønner har relativt likt næringsinnhold men de har forskjellig smak og konsistens. Hvite bønner er mildere på smak enn kidney bønner 🙂
Pernille:
Ja, gjett om 😀
Maiken:
Håper du prøver den 🙂
Signe:
Å, da har du noe å glede deg til. Håper det falt i smak 🙂
Den står i ovnen nå. Deigen smakte drit godt!!!
takk for oppskriften! dette hørtes veldig godt ut! 😀
Nam!!!
mumsss!! takk for oppskrift! hva er forskjellen på hvite og feks kidney bønner? og hvite og andre typer bønner? ikke vant med hvite bønner.. har de typ samme næringsinnhold som andre bønner, kidneybønner, sorte osv? klem !!