SUPER ENKLE, PROTEINRIKE MATMUFFINS

I går laget jeg super enkle, proteinrike matmuffins. Du slenger sammen ingrediensene på under fem minutter, så er det bare å vente mens de står i ovnen! Matmuffins er perfekt å pakke med seg i tursekken eller i vesken. Jeg spiste matmuffins til frokost i går med noen kokte egg, hadde de i matpakken sammen med noen skiver ost til lunsj i dag, og har de med som et mellommåltid til etter trening etterpå. Matmuffins er utmerket som et enkelt og godt måltid. 

Jeg har brukt egg, kesam, cottage cheese, havremel og havregryn som muffinsrøre. Dette gir et høyt innhold av proteiner og mye fiber, som gir en god metthetsfølelse. Til topping har jeg brukt cherrytomater og fetaost, men du kan gjerne bruke andre ingredienser som ost og skinke, soltørkede tomater og urter, mozarella og pizzakrydder, eller noe helt annet. Mulighetene er mange. Fyll med det du liker best eller har tilgjengelig. 

Super enkle, proteinrike matmuffins
Til ca 10 muffins

2 egg
150 g kesam
50 g cottage cheese
100 g havremel
50 g havregryn
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts oregano
10 cherrytomater
Ca 50 g fetaost

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra cherrytomater og fetaost. Fordel i muffinsformer.
Skjær tomatene i skiver. Trykk skivene godt ned i muffinsformene. Topp med fetaost.
Stek på 175 grader i 20 -25 minutter. 

Matmuffins kan oppbevares i en lufttett pose 3 -4 dager i kjøleskapet eller fryses. Har du fryst muffinsene, kan de tines på varmluft i ovnen i 10 -12 minutter eller på kjøkkenbenken noen timer. 

Resultatet er saftige og gode matmuffins, som både gjør godt for kroppen og smaksløkene. Håper du liker dem! Om du prøver en av oppskriftene mine, må du gjerne tagge meg på instagram @dedicationkristine, eller sende meg en snap på kristineokern. Det er så hyggelig å se  at dere bruker oppskriftene og liker dem! Ha en finfin tirsdag videre :razz: 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Ny favoritt. Putta bare ost i og guttungen likte de så godt. Takk for en super oppskrift :-):-)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg