GRØNNSAKS DAL – EN SUNN, RASK OG RIMELIG MIDDAG

Middagsretten dal er egentlig en samlebetegnelse for en slags stuing som er laget av linser eller bønner. Det er en indisk gryte med masse smak som er både sunn, rask, rimelig, enkel og veldig, veldig god! 

Da jeg kom hjem fra påskeferie, var det ikke mye å rope hurra for i kjøleskapet mitt. Det endte med at jeg laget meg en grønnsaks dal. Altså en indisk gryte bestående av kikerter, hermetiske tomater, krydder, grønnsaker og kokosmelk. I den originale dal oppskriften, brukes det linser. Jeg hadde ikke linser og brukte derfor kikerter. Du kan bruke det du liker eller har tilgjengelig. Både linser, kikerter og bønner passer godt i en dal. Forskjellige typer grønnsaker kan også brukes. Her er det bare å bruke fantasien! 

Grønnsaks dal
Til 2 porsjoner

1 løk
1 hvitløksfedd
Ca 1 cm chili
1 ts spisskummen
1 ts garam masala
1 ts koriander
1/2 ts gurkemeie
2 gulrøtter
1/2 brokkoli
1 boks hakkede tomater
1 boks kikerter
0,5 dl kokosmelk 
1/2 lime

Hakk løk i terninger. Finhakk chili og hvitløk. Surr løk, chili og hvitløk i en panne til løken blir myk. Tilsett krydderet og rør godt sammen. Del gulrøtter i terninger og brokkoli i små buketter. Ha grønnsaker, hakkede tomater og kokosmelk i kjelen. Kok opp og la det koke i 5 minutter. Rør så inn kikerter og limesaft.
Server.

Jeg serverte grønnsaks dal med kokt fullkornspasta hvor jeg har blandet inn litt creme fraiche, salt og pepper. Kokt ris eller nanbrød passer også ypperlig til. 

Der har du en super god middagsrett som er klar på et knapt kvarter. At grønnsaks dal er sunt, mettende og full av fiber, vitaminer og mineraler, er bare et pluss. Dal er nå blitt en ny favoritt hverdagsmiddag hos meg! Håper den faller i smak hos deg også :razz: 

 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg