MOUSSEKAKE MED PASJONSFRUKT

Vil du imponere med noe enkelt, frisk, sommerlig og godt, kan du teste denne moussekaken med pasjonsfrukt. Den ble skikkelig god!

På sommertid synes jeg det er godt med noe frisk og syrlig. Da jeg fikk besøk i går, og på forhånd fikk spørsmål om jeg kunne lage en dessert, ville jeg servere noe godt og sommerlig. Jeg bestemte meg at en moussekake med pasjonsfrukt ville passe perfekt. Det er syrlig, friskt, søtt, lett og veldig, veldig godt. Moussekaken falt i smak både hos meg og besøket. 

Moussekake med pasjonsfrukt

5 gelatinplater
5 ss varmt vann
3 egg
2 ts sukringold
200 g yoghurt eller tykk kokosmelk
200 g philadephia
1/3 ts salt
1/3 ts vaniljepulver

1 lime, saften
6 pasjonsfrukt
1/3 ts salt

Grav ut innmaten av pasjonsfruktene og press fruktkjøttet gjennom en sikt. Du skal sitte igjen med en pasjonsfruktpure.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt de så i 5 ss varmt vann.
Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Stivpisk eggehvitene med sukringold. 
Bland sammen yoghurt / kokosmelk, vaniljepulver, saften fra limen, eggeplommer, salt og pasjonsfruktpure.
Hell forsiktig i den smeltede gelatinen.  Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene. 
Moussen i en form. Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer.
Topp gjerne med litt ekstra pasjonsfrukt.

Se på den deilige konsistensen og fargen. Håper du lar deg friste av denne deilige moussekaken med pasjonsfrukt! Også håper jeg at du får en aldeles nydelig søndag.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg