Vil du imponere med noe enkelt, frisk, sommerlig og godt, kan du teste denne moussekaken med pasjonsfrukt. Den ble skikkelig god!
På sommertid synes jeg det er godt med noe frisk og syrlig. Da jeg fikk besøk i går, og på forhånd fikk spørsmål om jeg kunne lage en dessert, ville jeg servere noe godt og sommerlig. Jeg bestemte meg at en moussekake med pasjonsfrukt ville passe perfekt. Det er syrlig, friskt, søtt, lett og veldig, veldig godt. Moussekaken falt i smak både hos meg og besøket.
Moussekake med pasjonsfrukt
5 gelatinplater
5 ss varmt vann
3 egg
2 ts sukringold
200 g yoghurt eller tykk kokosmelk
200 g philadephia
1/3 ts salt
1/3 ts vaniljepulver
1 lime, saften
6 pasjonsfrukt
1/3 ts salt
Grav ut innmaten av pasjonsfruktene og press fruktkjøttet gjennom en sikt. Du skal sitte igjen med en pasjonsfruktpure.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt de så i 5 ss varmt vann.
Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Stivpisk eggehvitene med sukringold.
Bland sammen yoghurt / kokosmelk, vaniljepulver, saften fra limen, eggeplommer, salt og pasjonsfruktpure.
Hell forsiktig i den smeltede gelatinen. Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene.
Moussen i en form. Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer.
Topp gjerne med litt ekstra pasjonsfrukt.
Se på den deilige konsistensen og fargen. Håper du lar deg friste av denne deilige moussekaken med pasjonsfrukt! Også håper jeg at du får en aldeles nydelig søndag.
Kristine ♥
Ann Marita
Jeg vil tro du kan bytte det ut med moste bringebær eller andre frukt og bær, ja 🙂
Jannicke
Jeg brukte en kakeform med 20 cm i diamenter 🙂
Så digg det ser ut. Hvor stor blir kaken? 🙂
Kan jeg bytte ut pasjon frukt med noe annet? Bringebær?