SUPER ENKEL HVERDAGSFORM TIL MIDDAG

I hverdagen liker jeg stort sett at maten jeg lager er enkel. Jeg har noen dager hvor jeg synes det er moro å stå på kjøkkenet i flere timer, men stort sett vil jeg at det skal gå raskt og at det ikke er for mange forberedelser. I går laget jeg en super enkel hverdagsform til middag. Her er det bare å skjære opp grønnsakene, blande alt sammen i en form og så sette den i ovnen. Da kan du gjøre noe helt annet mens du venter!

Super enkel hverdagsform til middag
Til 1 person

1/2 pakke karbonadedeig
1/3 paprika
2 -3 sopp
1/2 rødløk
1/2 boks kidneybønner
Krydder, jeg brukte salt, pepper, hvitløk, chili og spisskummen 
Revet ost

Del sopp, paprika og rødløk i skiver. 
Riv opp karbonadedeigen og ha den i en form. Legg grønnsaker og bønner i formen. Ha over krydder og bland alt sammen. 
Strø over revet ost og stek på 200 grader i 20 minutter*.
Server.

*Lager du hverdagsform til flere eller lager en større porsjon, må du øke steketiden. For en hel pakke karbonadedeig vil jeg tro at omtrent 30 minutter blir riktig. 

Ettersom jeg har krydret hverdagsformen med spisskummen, hvitløk og chili, ingrediensene til tacokrydder, fikk formen en tacosmak. Derfor valgte jeg å toppe den med en klatt rømme, limesaus og litt tacosaus. Super godt!

Du kan naturligvis lage hverdagsform med andre typer kjøtt og grønnsaker. Prøv for eksempel biter av svin med squash, poteter, cherrytomater, hvtitløk, basilikum, oregano, salt og rosmarin for en gresk variant. Kylling i strimler med løk, tomat, kanel, garam masala og koriander vil gi en indisk variant. Eller lag en vegetarversjon hvor du bruker forskjellige bønner og linser. Her er det mange muligheter! Bruk det du har tilgjengelig eller liker best og lag din egen hverdagsform. 

 

Kristine  ♥

8 kommentarer

Siste innlegg