God fredag morgen dere ♥ I skrivende stund sitter jeg i bilen på vei til hytten. Jeg har langhelg og nå venter noen deilige dager på fjellet.
Før jeg dro, spiste jeg kjøleskapsgrøt til frokost. Kjøleskapsgrøt er en favoritt hos mange, deriblant meg. Jeg elsker at jeg bare kan røre ingrediensene sammen om kvelden, så er det klart om morgenen.
Kjøleskapsgrøt, også kaldt overnight oats, kan varieres i det uendelig. Bær, forskjellige typer frukt, kesam, cottagce cheese, yoghurt naturell, kokosmelk, vann, proteinpulver, forskjellige typer gryn, nøtter og frø kan brukes. Her er det bare fantasien som setter grenser!
I går kveld laget jeg klar en sjokoladevariant, og dermed ble det deilig kjøleskapsgrøt med sjokolademsmak til frokost i dag. En tykk, kremaktig og god sjokoladegrøt. Nesten som dessert til frokost!
Kjøleskapsgrøt med sjokoladesmak
1 porsjon
2 dl havregryn
Ca 1,5 dl melk, eventuelt vann
4 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, kan sløyfes*
1/2 godt moden banan, valgfritt
1 ss sukringold
Bittelitt salt
Mos bananen og rør så inn resten av ingrediensene.
La blandingen stå minimum et par timer, gjerne natten over om du lager den på kvelden.
Spis som den er, eller topp med ønsket topping.
*det er ikke nødvendig med sjokoladeproteinpulver i oppskriften, men det gir en ekstra kremet og god konsistens
På toppen har jeg blåbær, peanøtter, solsikkekjerner og en bit sukkerfri sjokolade. Super godt og holder meg mett i mange timer!
Håper det smaker
Kristine ♥
Ida:
Så hyggelig å høre Ida. Liker at oppskriftene blir prøvd og tatt godt imot 🙂
Prøvde denne her om dagen, utrolig god😃
Katrine:
Håper du likte oppskriften 🙁
Sandra G.:
Ja, blir nesten som dessert det her. Hihi 🙂
Marianne:
Håper det smaker 🙂
Anonym:
Det vil jeg tro fungerer, ja 🙂
Marte:
Jeg er ikke så fan av kokossmak, men peanøttsmør kan jeg tenke meg er super godt 🙂
Pleier ofte å bruke kokosmelk eller peanøttsmør i denne oppskrifta – så godt og ikke minst mettende! Synes forresten også at linfrø gjør seg godt i miksen ‘/:-)
Kan jeg bruke vanlig sukrin?
Veldig fristene. Må prøve oppskriften 🙂
Den så god ut den! 😮 Hjelpes! Ser virkelig ut som dessert til frokost 😉
Gjett om æ må laga den her te kvelden!!!