SUKKERFRI OG SUNN VERSJON AV BBQ SAUSEN

Tidligere i dag laget jeg en hjemmelaget, sukkerfri og sunn versjon av den klassiske bbq sausen. Nam, altså. Denne blir en must nå som grillsesongen er i gang!

Bbq saus passer til så og si all grillmat, alt fra spareribs til kyllingfilet. Du kan for eksempel bruke den på pølsene dine i stedet for ketchup eller marinere kyllingspyd i sausen, slik jeg gjorde i dag. Du kan også bruke sausen til andre ting enn grillmat. Ha den som dressing på en salat eller topp lompene dine med en dæsj saus, det er super godt sammen med skinke!

Sukkerfri og sunn versjon av bbq sausen

2 dl hvitvinsedikk
 1 dl tomatpure 
2 ss fibersirup
1 ss sukringold
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts sennep
1 ts hvitløkspulver
1 ts røkt /smoked paprikakrydder 

Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la småputre i 15  – 20 minutter.
Avkjøl. 

Så enkelt er det altså å lage en sukkerfri og sunn versjon av bbq sausen. Også så godt da! Dette blir en nok så stor porsjon. Oppbevar sausen i en lufttett boks eller glass i kjøleskapet og den holder seg lenge. 

Jeg brukte bbq sausen til kyllingspyd til lunsj. Da skar jeg kyllingfilet i biter og tredde de på spyd. Deretter penslet jeg de godt med bbq saus og lot dem ligge i 1 times tid. Rett før steking, penslet jeg de med nok et lag av bbq sausen. Ettersom jeg ikke har noen grill, stekte kyllingspydene i pannen på høy varme i omtrent 30 sekunder på hver side, før jeg etterstekte de i ovnen på 160 grader i 10 minutter. Da ble kyllingfileten super saftig. Du kan naturligvis også grille dem om du har en grill. Det ville sikkert blitt enda bedre!

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Den står å koker nå. Mannen elsker bbq så fint med et sunnere alternativ 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg