GRILL SUNT OG GODT

Grillsesongen i full gang. Jeg elsker å grille! Selv om jeg ikke har en grill selv, er jeg svært flink til å invitere meg selv på middag hos venner og bekjente som har grill. Det skjer flere ganger i uken! Jeg må legge til at jeg da ordner middagen. De aller fleste takker mer enn gjerne ja når jeg tilbyr meg å komme på besøk for å lage middag om jeg låner grillen.

Uansett, for mange er grilling forbundet med pølser. Men grillmat er så mye mer enn det! Det går absolutt ann å grille sunt og godt.
Her er noen tips

⋄ Grill farger
Farger både ser godt ut på tallerkenen, gjør godt for kroppen vår og smaker godt. Fyll grillen med masse deilige grønnsaker. Så og si alle grønnsaker kan grilles!
På bildet over grillet jeg aubergine, poteter, rødløk, paprika i forskjellige farger, maikolber og tomat. Super godt!

⋄ Velg rene kjøttprodukter
Dropp ferdiglagde produkter. Bruk rene stykker av kjøtt, fisk og fugl uten tilsetningsstoffer. Entrecotè, torsk, laks, tunfiskbiff, kyllinglår, makrell, ytrefilet eller indrefilet av storfe eller svin og ligende.

⋄ Lag din egen marinade
Bruk en god olivenolje som tåler høy varme. Ha i godsaker som finhakket hvitløk, chili, ingefær, sitrongress, basilikum, dijon sennep, sitronsaft, revet sitronskall, balsamico eddik, rødvinseddik og diverse krydder. Ikke alt på en gang selvfølgelig. Smak til med salt og pepper til slutt.

 ⋄ Pølser
Om du vil ha pølser, velg de variantene med høyt kjøttinnhold. Jabobs som blant annet selges på Meny, har flere gode varianter.

⋄ Burger
Lag burgerne selv. Bland sammen karbonadedeig / kyllingkjøttdeig med egg, finhakket løk, chili og annet godt krydder.

⋄ Temperer kjøttet
Ta alltid ut kjøttet en god time før du skal grille det. Da får du et saftigere resultat.

⋄ Smør grillristen
Bruk olje, jeg bruker som regel kokosolje, til å smøre grillristen slik at du unngår at kjøtt / fisk / fugl / grønnsaker setter seg fast. Dette er spesielt viktig ved magre kjøtt- og fiskeprodukter.

⋄ Dressing
Vil du ha dressing, lag den selv. Til en kremet variant kan du ta utgangspunkt i gresk yoghurt, rømme eller kesam og tilsatte finhakkede friske urter, hvitløk og krydder. For en vinaigrette blander du sammen olje og med andre godsaker som sitron, balsamicoedikk, finhakket hvitløk, chili og ingefær.

⋄ Varier grønnsakstilbehøret
Servert alltid godt med grønnsaker. Du kan grille dem ved å tre dem på spyd, pakke dem i folie, skjære i skiver, grille dem hele, osv. Prøv nye grønnsaker og bruk masse farger! En frisk og god salat smaker også godt.

⋄ Frukt
Frukt er kjempe godt på grillen. Grillede fersken, banan, vannmelon i skiver og ananas er friskt og søtt tilbehør til grillmaten eller som en dessert.

Og det viktigste av alt, kos deg Uansett hva du spiser; sett deg ned, slapp av, smak på maten og nyt hver munnfull. Du skal kose deg med maten :grin:

 

Kristine ♥ 

4 kommentarer

Siste innlegg