SUNNERE FOCCACIA TIL GRILLMATEN

Foccacia er så utrolig godt. Det er noe med duften av nybakt brød, salt og urter, som både lukter og smaker fantastisk!  Foccacia synes jeg er spesielt godt til grillmat sammen med en hvitløksdressing, aoli eller hjemmelaget tzatziki. Mmmm…

Til grillmaten i helgen laget jeg denne varianten, en sunnere foccacia som inneholder mer proteiner og mer fiber enn den originale oppskriften. Brødet blir saftig, smakfullt og godt. På toppen hadde jeg flaksalt, oliven og soltørket tomat. Andre ting som er kjempe godt å ha i foccacia er fetaost og urter. Prøv deg frem og fin din favoritt!

Sunnere foccacia
Til 1 brødform

1/2 pakke tørrgjær
2 dl kesam, eventuelt gresk yoghurt
1 dl havremel
2 dl speltmel
0,5 dl fiberfin, eller mer mel
1 ts salt
1/2 ts rosmarin
1 dl vann
1 håndfull oliven
1 håndfull soltørket tomat
1 -2 ss olivenolje
Flaksalt

Bland sammen gjær, mel, rosmarin og salt i en bolle. Tilsett kesam og vann.
Tilsett eventuelt noe mer mel og deigen blir løs eller mer væske om deigen blir tørr. Deigen skal være litt mer klissete enn bolledeig.
La deigen heve i 1 time.
Ha litt olje eller bakepapir i en brødform. Legg deigen over i formen.
Trykk deigen ned med fingrene slik at den er jevnt fordelt i formen.
Del oliven og soltrøket tomat i biter. Hell olje over foccaciaen og fordel oliven og soltørket tomat over. Trykk dette litt ned i deigen med fingrene.
Dryss over med havsalt. 
Etterhev i 30 minutter.
Stek på 225 grader varmluft midt i ovnen i 5 minutter. Deretter setter du ned temperaturen og lar den steke på 175 grader i 20 -25 minutter.
Avkjøl noe før du skjærer i den.

Jeg laget en enkel og super god aioli- hvitløksdressing til foccaciaen. Den bestod av 200 g kesam, 2 eggeplommer, 1 ss sitronsaft, 1 ts dijonsennep, 2 finhakkede hvitløksfedd, 1/4 ts salt og 1/4 ts pepper. Alt blandes sammen i en bolle og vips har du en smakfull og frisk dressing.

Foccacia kan dessuten brukes til så mye mer enn grillmat. Den er perfekt ved siden av suppe og salat, eller rett og slett til kveldsmat med godt pålegg.
Håper det smaker. 

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg