SOMMERENS BESTE GODIS

Nå bugner det av deilige norske jordbær og bringebær i butikkene. Viste du at jordbær faktisk er et hybrid bær? En krysning mellom to bær fra Nord Amerika og Chile, og oppstod på atten hundre tallet. Bringebær derimot, kommer fra rosebuskfamilien og stammer opprinnelig fra Midt -Asia. Hybrid, Amerika eller Asia.Originalt norsk eller ei, vil jeg påstå at de norske bærene er de beste i hele verden. Dette er sommerens beste godis etter min mening!

Ikke bare er bærene fantastisk godt. De er super sunne også!
♥ Friske bringebær og jordbær består hovedsakelig av vann. Faktisk består et jordbær av så mye som 91 % vann. Dette gjør at de inneholder lite kalorier.
♥ Bærene inneholder godt med fiber. Fiber er viktig for tarmbakteriene våre og for en god fordøyelse.
♥ Jordbær inneholder noe som heter palargondin, som gir bæret den deilige røde fargen. Å spise mat som er rik på perlargonidin har blitt sett i sammenheng med en rekke positive helsefordeler, spesielt på hjerte- og karhelsen vår.
♥ Bringebær derimot, inneholder fargestoffet antocyaniner. Disse har mye av de samme egenskapene som antioksidanter og er blant annet med på å virke forebyggende mot en rekke livsstilssykdommer som blant annet kreft og hjerte- karsykdommer. 
♥ Jordbær inneholder godt med Vitamin C. Det er faktisk mer vitamin C i jordbær enn i appelsin! Vitamin C er en antioksidant som blant annet er viktig for immunsystemet vårt.
♥ Bringebær er rike på vitamin K, et vitamin som er viktig for benhelsen vår. Vitamin K kan styrke skjelettet og minske risikoen for benbrudd. 
♥ Bærene inneholder godt med kalium et mineral som er essensielt i en rekke funksjoner i kroppen vår, blant annet for reguleringen av blodtrykket. 100 gram jordbær, noe som tilsvarer omtrent en håndfull, gir deg litt over halvparten av den anbefalte daglige mengden kalium.
♥ Du får også i deg godt med folat, som er en av de B-vitaminene. Folat er blant annet viktig for kroppens cellefunksjon.
♥ Både jordbær og bringebær er faktisk blant de matvarene som er rangert høyest på listen over mengde antioksidanter. Ja, disse bærene ligger langt over frukt! Antioksidanter har en rekke helsefordeler og forskning har blant annet sett at at det å spise mye antioksidanter får mindre kreft.

Du trengte kanskje ikke en grunn til å spise norske bær? De er jo så søte og gode! Dette er super mat på sitt beste, samtidig som det er sommerens beste godis. Frots i dem :grin: Ha en riktig så fin fredagskveld, dere!

 Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg