VANNMELONDAGEN

Ja, i dag er det den internasjonale vannmelondagen. Jeg vet ikke med dere, men jeg elsker vannmelon på denne tiden av året. Forfriskende og godt!

Ettersom det er vannmelondagen, har jeg noen fakta du kanskje ikke viste om denne go’saken:
Vannmelon er faktisk både en frukt og en grønnsak.
Hele vannmelonen er spiselig, ja både skallet og stene. Selv om de fleste kun spiser vannmelonkjøttet.
En vannmelon består av 92 % vann. 
I følge Guinness rekordbok, veier den tyngste vannmelonen i verden 159 kg!
Vannmelon finnes både som den vanlige rosarøde varianten de fleste av oss kjenner til, i tillegg til oransje og gul. 
Fargen til den rosarøde vannmelonen, skyldes lykopen, som er et antioksidant. Antioksidanter er med på å bekjempe livsstilsykdommer som kreft og hjerte- karsykdommer.
Vannmelon inneholder kostfiber, som er bra for tarmene våre.
Skallet på vannmelonen er riktig på polysakkarider. Dette karbohydratet er med på å fremme serotonin produksjonen i hjernen, noe som er viktig for søvnen vår. 
Vannmelon inneholder også mye C vitamin og A vitamin.
Vannmelon vokser faktisk på bakken på samme måte som gresskar.
Det tar omtrent 90 dager å gro en vannmelon, fra den dagen en planter frøet til den dagen man tar ned frukten.

SAMSUNG CSC

Vannmelon kan brukes til så mye. Selv liker jeg den best kald, servert i skiver.  Om du vil teste noe annet med vannmelon kan du for eksempel riste frøene i en panne sammen med litt salt. Ristede vannmelonfrø er super godt som snacks eller i salaten. Du kan frys vannmelon i terninger og bruk de som isbiter. Skallet til vannmelonen kan du hule ut bruke til en bolle som du serverer salat i. En salat blir ekstra frisk og god om du tilsetter biter av vannmelon. Eller du kan lag en deilig vannmelonsorbet av frossen vannmelon og frosne jordbær.

Skal du feire vannmelondagen med noen skiver kald vannmelon? 

Kristine ♥ 

Siste innlegg