I dag slo jeg på stortromma og serverte både middag og dessert! På menyen stod det grillspyd med kylling og en bananproteinis. Det slo ann hos både meg og gjesten. Trenger du middags- eller desserttips i dag, kommer oppskriften her.
Dagens middag ble altså grillspyd med grønnsaker og kylling, samt en hjemmelaget søtsterk dressing.
Grillspyd
Rødløk, paprika, sopp, kyllingfilet, sitron, chilipulver, salt og pepper
Skjær grønnsakene og kyllingen i biter. Tre de på et spyd. Press over saften fra sitronen og ha over salt, pepper og chilikrydder.
Grill i 3 -5 minutter på hver side, eller gjør som meg, stek de i stekeovnen på 180 grader i 12 minutter.
Hjemmelaget søtsterk dressing
150 g creme fraiche, eventuelt kesam for en magrere variant, 1 ss ketchup, 1/2 ts fibersirup eller annen søtning, 1 ts chilisaus, 1/3 ts chilikrydder, 1/3 ts ts hvitløkskrydder
Bland sammen alle ingrediensene og server.
Dagens dessert ble det en slags bananproteinis som jeg serverte med eplebiter, bringebær og blåbær. Denne ble super god og skal helt klart lages igjen!
Bananproteinis
2 eggehviter, 1 ss sukringold, 1 frossen banan i skiver, 2 ss kakaopulver, 100 g kesam
Ha den frosne bananen, eggehviter og sukringold i en bolle. Pisk med en ballongvisp, elektrisk håndmikser eller lignende, til det blir en fluffy konsistens. Bland så ned kesam og kakaopulver. Sett i fryseren 1 time. Nyt.
Kristine ♥
Cecilie:
Før jeg har den på spyd mener du? Nei, kyllingen er rå da.
Dette skal lages
steker du kyllingen først?
Linda:
Håper den falt i smak Linda
Kaja:
Ja, vanlig kyllingfilet
Maiken:
Fordi jeg synes creme fraiche smaker bedre
Kristine Larsen:
Det var det også skal jeg si deg
Malene:
Farger gjør meg glad
Agate:
Å, så hyggelig Agate
Du inspirerer :_)
Du lager alltid mat med så mye farger. Fristene!!
Det der så bare heeelt nydelig ut!
Hvorfor bruker du crème fraiche og ikke kesam i middagen? Bare lurer lissom.
Bruker du kyllingfilet?
Den isen så kjempe god ut. Jeg skal prøve den I kveld