SJOKOLADEMUFFINS MED KARAMELL

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

I går laget laget jeg sjokolademuffins med karamell. Disse ble bare så gode! Karamell og sjokolade er jo en slager, så denne kombinasjonen var jeg på forhånd ganske så sikker på at ville bli bra, men det ble enda bedre enn forventet. Nam altså!

Først laget jeg sjokolademuffins og mens sjokolademuffinsene var i ovnen, laget jeg karamellen. Når muffinsene var ferdigstekte, laget jeg et hulrom i dem som jeg fylte med karamellen. Jeg og en venninne satt og gomlet som bare det mens vi spiste og koste oss. Dette er real luksusmuffins!

Sjokolademuffins med karamell

Sjokolademuffins
2 egg

4 ss g sukringold
3 ss kakaopulver
20 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double rich chocolate, eventuelt mer mel
60  g mel, jeg brukte 30 g havremel og 30 g speltmel
100 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Ca 0,5 dl melk, eventuelt vann

Pisk egg og sukringold til eggedosis.
Tilsett tørrvarene. Ha så i litt og litt melk til du får en tykk sjokoladerøre.
Ha i muffinsformer.
Stek på 170 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl.

Karamell
1 boks vikingmelk, eventuelt fløte
1 ts vaniljepulver
1 ss kokosolje
2 ss sukringold

Ha alle ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok opp og la koke under omrøring til karamellen tykner, ca 10 – 15 minutter. Avkjøl noen minutter.
Når muffinsene er avkjølt tar du en kniv og skjærer ut en bit av muffinsene. Fyll med karamell.
Jeg har pyntet med litt kokossirup og sjokoladesirup

Server og nyt!

Muffinsene er best når de er romtempererte, men jeg anbefaler at du oppbevarer dem i kjøleskapet når du ikke skal spise dem. Da holder de seg mest saftig. Ta de så ut og la de stå en halvtime på kjøkkenbenken før du spiser dem.

Mmmm… Se så gode da!
Håper det faller i smak. Kos deg og god søndag!

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg