HJEMMELAGET FALAFEL

Falafler er det lenge siden jeg har laget! Ikke at jeg lager dette spesielt ofte, jeg faktisk jeg bare har laget det en gang tidligere i hele mitt liv. Og jeg er jo en matnerd, så at det er noe jeg lager så sjeldent, er merkelig! Av en aller annen grunn, tenker jeg alltid at det er svært tidkrevende, men det er jo ikke det. Disse deilige hjemmelagde falaflene tar det omtrent bare femten minutter å lage.

SONY DSC

Dere som leser bloggen min, vet at jeg er en kjøttspiser. Riktignok er jeg opptatt av kjøttkvalitet og dyrevelferd, og nesten all kjøtt, fisk, fugl og egg jeg spiser, handler jeg gjennom Rekoringen eller lokale gårder der jeg bor. Jeg vil ha bra kjøtt, både for min helse, men også med tanke på at dyrene jeg spiser skal ha det bra. Likevel, vet jeg at jeg kunne spist mer vegetarisk. Vi har alle våre områder hvor vi kan forbedre oss. Dette er nok en av mine! 

SONY DSC

Hjemmelaget falafler
6 stykker

1 boks av 400 g kikerter
1/3 rødløk 
2 hvitløksfedd
1 egg 
2 ss havregrynn 
2 ss sitronsaft, kan søyfes
1/2 ts salt og 1/2 ts pepper
1 ts spisskummin
Valgfritt krydder: 1 ts paprika

Skyll kikertene i et dørslag og la de renne av seg. 
Ha alle ingrediensene i en bolle. Mos med stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprossesor, blender eller lignende. 
Form til 6 små burgere. Stek i en panne, jeg bruker en god klatt smør i pannen, og stek på middels varme i 3- 4 minutter på hver side. Falaflene skal bli gyllene. 
Server.

SONY DSC

Falafler kan naturligvis serveres med så mangt, jeg gikk for ovnsbakt søtpotet og fylt sopp. Søtpoteten laget jeg ved å dele søtpotet i biter, ha på salt, pepper, spisskummen, paprika og smeltet ghee, og stek de i ovnen på 225 grader i 30 minutter. På samme bakplate hadde jeg også sopp hvor jeg fjernet stilken og fylte med tomatpure og feta, før jeg hadde over litt revet Jarlsberg. Den fylte soppen stekte jeg da på samme temperatur og like lenge som søtpotetene. 

SONY DSC

Det sies at for å få perfekte falafler, skal man i utgangspunktet ikke bruke hermetiske kikerter, da det kan gi for løse falafler. De få gangene jeg har laget falafler, altså denne og en gang tidligere, har jeg brukt hermetiske og jeg synes det fungerer helt ypperlig. Riktignok er det viktig å la de renne godt av seg. Mitt tips er altså at du sørger for at all væsken renner av kikertene. Da blir de best!
Håper det smaker.

 

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg