KOM IGANG MED TRENINGEN ETTER FERIEN

Det virker som om ferien er over for de aller fleste. Jeg har allerede mottatt flere mail og henvendelser om hvordan en kan komme igang med treningen etter ferien. Trenger du ekstra motivasjon, har jeg et par tips her.

Mål
Lukk øynene dine et par minutter og tenk på målet ditt. Hva ønsker du å oppnå? Vil du bli sterkere i knebøy, få mer energi eller rett og slett føle deg bra. Bruk et lite minutt til å forestille deg at du har nådd det målet du ønsker. Åpne så øynene dine. Gir målet deg motivasjon? Har du lyst til å jobbe for nettopp det du tenkte på? Om ikke, burde du revurdere det og kanskje sette deg et annet mål i stedet.

Lag en plan
Når du har mål, ta frem ark og papir. Skriv ned en plan for hvordan du skal nå målet ditt. Hva må du gjøre for å komme dit du ønsker. Lag en plan for den neste måneden og heng den opp på kjøleskapet eller et annet synlig sted.

Lag deg delmål
Det å føle at man mestrer noe, gir motivasjon og drivkraft. Lag deg små delmål til hovedmålet ditt. Ønsker du å klare 60 kilo i knebøy løpet av 3 måneder, og nå løfter 40, så kan du ha et mål om å klare 50 kilo innen 1 måned og 55 kilo innen 2 måneder, før du når det endelige målet på 60 kilo etter 3 måneder.

Dagslys
Enn så lenge er det fortsatt lyst ganske så mage timer i løpet av dagen. Hjernen vår synes det er enklere å trene når det er lyst ute. Bruk disse timene og forsøk så godt det lar seg gjøre å trene mens det fortsatt er lyst. 

Ha det moro
Uansett hva målet ditt er, er det viktig å nyte veien dit. Det viktigste du kan gjøre for å holde motivasjonen oppe, er å ha det moro underveis. Velg de aktivitetene og lag en slik plan, som tillater at du gjør ting du trives samtidig som du jobber mot målet. Kun da vil du virkelig lykkes!

Avtal med en venn
Har du en treningspartner hvor du har en konkret avtale for å trene, forplikter du deg til denne treningsøkten. Det at man vet at man skal møte noen, gir ofte motivasjon i seg selv, samt at det gjør det vanskeligere å sluntre unna. 

Om du har et godt tips for å komme igang med treningen etter ferien, legg det gjerne igjen i kommentarfeltet, slik at vi kan lære av hverandre. 

Kristine ♥

6 kommentarer
  1. Astrid:
   Hvor ofte trener du knebøy? Det kan være to faktorer. Enten at bena ikke får nok stimuli, eller at bena får for mye stimuli.

  2. Åh skjønner ikke hvordan jeg skal få til å øke mer i knebøy. Har vært stuck på 50 kilo i over et halvt år nå.. Har forsøkt alt føler jeg.. Kunne du laget et innlegg om knebøy med tips?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg