God tirsdags formiddag dere ♥ I går kveld laget jeg meg kremet sjokoladegrøt til kveldsmat. Ja la ut bilde på story på instagram, og flere har allerede etterspurt oppskriften. Her kommer den.
Jeg hadde helt glemt hvor godt sjokoladegrøt smaker! Havregrøt lager jeg støtt og stadig, enten til frokost eller kveldsmat, men nå er det en god stund siden jeg har laget en sjokoladevariant. Alt blir bedre med sjokolade, eller hva? Denne varianten blir en tykk, kremaktig og super god sjokoladegrøt. Jeg spiste den som nevnt til kveldsmat, men oppskriften kan like gjerne spises til frokost eller lunsj.
Kremet sjokoladegrøt
1 porsjon
2 dl havregryn
Ca 2 dl melk, eventuelt vann
2 dl vann
150 g cottage cheese
1 egg
2 ss store kakaopulver
1 stor ss sukringold
1/3 ts salt
Ha havregryn, melk, vann, sukringold og salt i en kjele. Kok opp til det blir en tykk grøt.
Personlig liker jeg å la grøten koke ekstra lenge, jeg synes den er best da. Ofte lar jeg den stå å putre i 15 minutter mens jeg gjør noe annet.
Når grøten er ferdigkokt har du i cottage cheese, egg og kakaopulver og kjører alt sammen med en stavmikser.
Spis!
Spis kremet sjokoladegrøt som den er, eller topp med ønsket topping. Jeg hadde over peanøtter, frosne kirsebær og bjørnebær.
Dette er nesten som å spise dessert! Er du glad i grøt, slik som meg, er jeg sikker på at du vil elske denne oppskriften! Håper det smaker
fin fin tirsdag!
Kristine ♥
Marie Vigebo:
Det er jo så godt med sjokogrøt. Mmmm… Ha en herlig onsdag du 🙂
Marianne:
Håper den faller i smak 🙂
Anonym:
På Meny 🙂
Siri:
Ja, prøv den selv 🙂
Frida:
Grøten er så god! 🙂
Silje:
Det vil jeg tro fungerer veldig bra 🙂
Ser helt nydelig ut! Lurte på om det er mulig å bruke yoghurt istedet for cottage cheese? Er Laktoseintolerant ser du 😊
Den konsistensen så skikkelig dig ut! 🙂
Ser så godt ut!!!
Hvor kjøper du kirsebær?
Den oppskriften er lagret 😀
Åh naaam, denne må jeg teste 😀 Spiste sjokoladegrøt til frokost idag jeg også! Everyday happiness altså! Ha en nydelig dag, Kristine <3