SUKKERFRIE BOLLER MED MÜSLI

Å starte lørdagsmorgenen med å bake boller med müsli, gav virkelig en fin start på helgen. Nå sitter jeg her med en kaffekopp og rykende ferske boller med brunost. Snakk om en bra lørdagsmorgen!

Denne varianten er fiberrik og inneholder mer proteiner. Bollene passer utmerket til matpakken, eller du kan nyte de som en god frokost, lunsj, kveldsmat eller rett og slett som kos. Hva med å servere sukkerfrie boller med müsli til søndagsfrokosten imorgen? Bon appetit!

Sukkerfrie boller med müsli
Ca 22 boller

1 boks kesam
50 g smeltet smør
4 dl melk
2 ss fibersirup gold
1 ts kardemomme
1 dl sukringold
1/2 pakke gjær
900 g speltmel
​150 g fiberfin, eventuelt mer gjær
150 g müsli*

Varm opp smør og melk til cirka 40 grader. Ha i kesam, kardemomme, fibersirup, sukringold og gjær. Rør godt. Ha så i speltmel og fiberfin og elt deigen. Elt tilslutt inn müslien. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir løs eller mer væske om deigen blir tørr.
La heve i 1 time.
Form boller.
Sett på ovnen og la bollene etterheve mens ovnen blir varm. 
Stek på 225 i 15 min. 

*Jeg har brukt Bare Bra supergranola i denne oppskriften, men en hvilken som helst müsli vil fungere. Du kan også bytte ut müsli med andre ting som 150 g hakkede nøtter og tørket frukt, eller hakket sjokolade. 

Boller med musli kan spises som de er eller deles i to og toppes med godt pålegg. Min favoritt er helt klart å spise bollene mens de er lune sammen med en god skive brunost. Det er så godt! 
Ha en fin lørdag goinger :grin: Nyt helgen. 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg