PARMESANRISTEDE BØNNER

Har du lyst på noe sunn, salt snack? Prøv parmesanristede bønner. Det er både kjapt, enkelt og veldig godt. Parmesanristede bønner kan du fint spiste som snacks alene, eller du kan ha dem i en salat, suppe eller lignende for å piffe opp smaken.

Til denne oppskriften har jeg brukt edamamebønner. Du kan fint bruke andre bønner om du ønsker det. Hvite bønner, kidneybønner og kikerter vil også passe supert i denne oppskriften. Valget mitt falt rett og slett på edamame fordi det er favoritt bønnen min!

Edamamebønner er ikke bare super godt, disse bønnene er også super sunne! Bønnene er en god plantebasert proteinkilde. En porsjon på cirka 100 gram, inneholder omtrent 12 gram protein. I motsetning til de fleste plantebaserte proteinkilder, gir edamamebønnene et fullverdig proteininnhold med alle de essensielle aminosyrene, selv om det ikke er like høyt som i animalsk protein. Selv om edamamebønner inneholder karbohydrater, inneholder de også en rekke fiber og de skårer lavt på den glykemiske indeksen, som er et mål på hvor mye en matvare øker blodsukkeret. Edamamebønner har også et høyt innhold av en rekke vitaminer og mineraler, så vel som fiber. Du får blant annet mye folat, magnesium, vitamin K og jern i bønnene. 

Parmesanristede bønner

1 pose edamamebønner, ca 400 g, eventuelt kan andre bønner brukes
1 ss olje
40 g revet parmesan
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkskrydder

Tin edamamebønnene. Dette gjør du ved å koke de i 5 minutter. La de så dampe av seg slik at de ikke er fukte lenger.
Bland sammen parmesan og krydder i en bolle. Ha over edamamebønnene og olje. Bland blandingen godt sammen.
Stek på 200 grader i 18 -20 minutter. Etter 10 minutter tar du ut bønnene og rører rundt, før du så setter de inn i ovnen for de resterende 8 -10 minuttene. Osten skal smelte og bønnene skal få en lett brunet kant.
La bønnene avkjøles i 5 minutter. 

Mmm… Dette er virkelig super god snacks! Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, for disse forsvinner fort  :razz: 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Det så godt ut ! Kan jeg bruke bønner fra boks eller kartong, eller må de være frosne ? 😄

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg