Plommesesongen er i full blomst. Jeg har dessverre ingen trær selv, men jeg er så heldig at jeg fikk en stor bærepose med plommer av bestekompisen. De norske plommene er så søte og gode! Tidligere i uken laget jeg en saftig kake med plommer for å få brukt noe av frukten før den råtner. Denne kaken er ordentlig saftig og godt. Har du ikke plommer tilgjengelig kan du bruke andre typer frukt eller bær som eplebiter, nektarin, rips eller blåbær. Håper du lar deg friste.
Saftig kake med plommer
4 egg
4 ss sukringold
1 ss fibersirup, kan sløyfes
50 g mandelmel
50 g speltmel
1 dl melk
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ss kanel
100 g kesam
8 -10 plommer
Pisk egg, sukringold og fibersirup luftig. Tilsett så melk og kesam.
Rør sammen tørrvarene og bland i det våte.
Del plommer i biter.
Ha røren i en form.
Fordel plommebitene over kakerøren. Dytt bitene litt ned i røren.
Stek kaken på 180 grader i 30 minutter.
Avkjøl i formen.
Server gjerne kaken med en klatt pisket kremfløte eller vaniljeis. Det er en super god kombinasjon!
Viste du forresten at plommer inneholder godt med fiber og antioksidanter som er bra for helsen vår. Blant annet kan de gode egenskapene til plommer være med på å senke kolesterolet, og virker regulerende for både diaré og forstoppelse. For mye plommer, vil riktignok ha en lakserende effekt. Antioksidantene er med på å forebygge kreftsykdommer, hjerte- og karsykdommer. Så ta deg en plomme eller to i dag. Eller lag deg en saftig kake med plommer Det både smaker godt og gjør godt for kroppen!
Kristine ♥
Solveig:
Jeg tror du fint kan droppe det 🙂
Kan fiberhusk byttes ut med noe?
Oda:
Ja. Smak deg til slik at røren blir riktig nok søt for dine smaksløker 🙂
Margrethe:
Det vil jeg tro går bra, ja 🙂
Anonym:
Det her er bare vanlig is fra DiplomIs 🙂
Hvilken is spiser du?
Funker det å bruke yoghurt istedett for kesam? 🙂
Kan jeg bruke vanlig sukrin? 🙂