PROTEINRIKE PIZZA RUNDSTYKKER

Det her er egentlig bare en variant av de populære havre- og cottage cheese rundstykkene. Rundstykkene har dere sett mange ganger her på bloggen. I dag formiddag, laget jeg rundstykkene på vanlig måte men toppet dem med pizzasaus, mais og ost. 
Disse blir en favoritt i matpakken fremover! Kjempe gode, proteinrike, fiberrike og mettende.

Proteinrike pizza rundstykker er også enkle å lage. Ingen heving av rundstykker eller lang tid for koking av pizzasaus. I løpet av en halv time har du rykende ferske pizza rundstykker klare. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Rundstykkene kan fryses eller oppbevares i kjøleskapet i flere dager.

Proteinrike pizza rundstykker
 
Rundstykker
3 egg
300 g cottage cheese
100 g kesam, eventuelt mer cottage cheese
200 g havregryn
100 g havremel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Pizzatopping
200 g / 1/2 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
2 ss ketchup
1 ss pizzakrydder (oregano, basilikum, hvitløk)
1/2 ts salt
1/2 boks maiskorn
Revet ost

Ha egg, cottage cheese, kesam og havregryn i en bolle. Mos sammen med en stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor eller lignende. 
Bland så i havremel, bakepulver og salt.
Ta litt kaldt vann på to spiseskjeer og legg klatter på en bakeplate. 
Fugt hendene dine i kaldt vann, da klisterer ikke deigen seg til fingrene dine, og trykk rundstykkene litt flate. Lag en liten grop i hvert rundstykke. 

Bland sammen hakkede tomater, tomatpure, ketchup, pizzakrydder og salt i en bolle. Legg 1 ss saus i gropen på hvert rundstykke.
Topp med maiskorn og revet ost.
Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl litt før du spiser.

Rundstykkene kan spises alene eller deles i to som vanlige rundstykker og toppes med godt pålegg. 

I skrivende stund sitter jeg å tygger på en pizza rundstykke nå. Jeg har helt klart fått en ny favoritt oppskrift!  Matpakkene mine fremover kommer til å beste å pizza rundstykker :razz:  Håper det smaker. 

Kristine​ ♥

8 kommentarer

Siste innlegg