SØTSUG ETTER MIDDAGEN

Mange opplever søtsug etter middag og utover kvelden. Hos mine online pt-kunder ser jeg tre hovedårsaker som går igjen. 

Søtsug etter middag handler ikke om at du ikke har viljestyrke. Det er ofte kroppens måte å si ifra på og skyldes ofte en av disse tre tingene

⋄ Du er sliten
Er du mentalt eller fysisk utmattet, og / eller føler deg stresset, har søtsuget lett for å melde sin ankomst. Det er kroppens måte å si at nok er nok og at du trenger noe søtt og kaloririkt for å få opp energien. Det du egentlig trenger, er ikke sukker, men hvile. Du trenger å ta deg en time out eller roe ned tempoet ditt.

⋄ Det er lenge siden du spiste
Om det har gått lang tid siden du spiste sist måltid eller at du ikke spiste nok, kan du få søtsug fordi du da er “umettelig” sulten. Selv om du har spist en god porsjon middag, vil kroppen likevel ha et ønske om mer næring og du får trang etter noe søtt. Forsøk å spise jevnlig og sørg for at du får i deg nok næring til hvert måltid.

Et balansert måltid med proteiner i form av biff, karbohydrater i form av kokte poteter, grønnsaker i form av en salat med ruccola, paprika, cherrytoamter og erter, og fett i form av en fet saus med crème fraîche. 

⋄ Du har spist for mye
Har du spist en ekstra stor porsjon middag med mye karbohydrater og fett, føler man ofte at energien blir dårligere, man blir tung i kroppen og man får lyst på sukker. Det kan være en ide å se på sammensetningen og størrelsen av måltidene dine. En god middagsporsjon burde bestå av 1/3 grønnsaker, 1/3 protein som kjøtt, fisk eller fugl, 1/3 karbohydrater som potet, ris, pasta, i tillegg til en dært fett som en fet saus, smør, avokado, dressing med olivenolje eller lignende. 

Det er naturligvis ikke noe galt i å ta seg en sjokoladebit eller spise noe søtt. Selv tar jeg ofte et par biter sjokolade om dagen. Men er det slik at du støtt og stadig har et sterkt søtsug, enten det er etter middag eller et annet tidspunkt på dagen, burde du se nærmere på hva kroppen din prøver å fortelle deg. Stress, dårlig eller feil ernæring og lite søvn er ofte årsaker og ting som vi kan gjøre noe med. 

Kristine ♥

Siste innlegg