VILTGRYTE – HØSTENS BESTE MIDDAG

Vilt gryte er en fantastisk god høstmiddag! Jeg hadde helt glemt hvor godt dette er! Mens jeg satt og koste meg, kom det også gode barndomsminner snikende. Jeg husker så godt når mamma laget viltgryte med viltkjøtt som et familiemedlem hadde skutt og serverte rykende fersk gryte til hele familien på en søndag. Da var det god stemning!

Til middag i dag laget jeg altså viltgryte som jeg serverte med kokt brokkoli, potet- og sellerimos og tyttebærsyltetøy. Det er sjeldent jeg sitter å mmmm’er meg under et måltid, men det gjorde jeg i går! PØ kan også skrive under på at dette var helt fantastisk godt. Vi ble begge enige om at dette er høstens beste middag! 

Viltgryte
Til 2 personer

400 g viltkjøtt, jeg brukte reinsdyr
2 dl vann
5 småløk, eventuelt 1 stor løk
3 gulrøtter
1 fondkopp, eventuelt 2 buljongterninger
4 einebær
2 ss soya saus
1 ts timian
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 boks creme fraiche
2 ss tyttebærsyltetøy
3 skiver brunost, kan sløyfes

Kull gulrøtter i biter og småløk i to. Bruker du stor løk, kutter du denne i terninger.
Brun viltkjøttet i en kjele sammen med løken. Ha så i gulrøttene, knuste einebær, timian, salt, pepper, soya saus, fondkopp og vann. La det koke i cirka 10 minutter. Gjerne lenger om du har tid til det.
Etter 10 minutter, tilsett soppen, tyttebærsyltetøy, brunost og creme fraiche. Gi det hele et oppkok og la koke i 5 minutter.
Server.

Potet- og sellerimos
3 medium poteter
ca 200 -300 g sellerirot
1/2 ts salt
1/3 ts pepepr
2 ss creme fraiche

Skrell poteter og sellerirot. Skjær dem i terninger. Ha dem i en kjele og kok opp.
La koke i cirka 12 minutter, avhengig av størrelsen på bitene.  Stikk en kniv ned i potetene og kjenn om de er myke.
Hell så av vannet og la potetene og selleriroten dampe av seg et par minutter.
Ha så i salt, pepper og creme fraice og mos det hele godt sammen. Jeg moste alt sammen med en gaffel. Du kan også bruke en stavmikser om du har det. Smak deg gjerne til med salt og pepper.

Dette er første gang i mitt liv jeg lager viltgryte. Altså, jeg er tjue åtte år og har alltid tenkt at viltgryte er komplisert og vanskelig. Hva jeg har gått glipp av?!?  Viltgryte er mye enklere enn man skal tro. Maten er klar på rett over tjue minutter og det er et realt festmåltid! Ja, jeg tørr påstå at dette er høstens beste middag, vinteren også for den saks skyld. Prøv oppskriften, du vil ikke angre. Bon appetit!

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Gjett om jeg skal lage det her til middag på søndag. Jeg synes sånne viltgryter er skikkelig godt. Takk for at du deler Kristine 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg