Blomkålpizza er en populær oppskrift her på bloggen. En oppskrift jeg har publisert tidligere, kan du finne her. I dag testet jeg en variant med brokkoli. Det høres kanskje rart ut med grønnsaker i bunnen på en pizza, men brokkolien lager minimalt med grønnsakssmak. Ja, brokkolipizza er kjempe godt, fiberrikt og mettende!
Pizzabunnen forstekes før den så toppes med fyll. Jeg har valgt en enkel tomatsaus og spekeskinke. Topp din brokkolipizza med det du liker best og har tilgjengelig.
Brokkolipizza
Til 1 personer
Bunn
1 brokkoli
1 egg
1 dl mel, jeg brukte havremel
2 ss revet ost, jeg brukte parmesan
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts bakepulver
1 ss pizzakrydder
Del brokkolien i biter. Kjør den i en foodprosessor eller blender til det blir små korn. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør alt sammen til en jevn masse.
Bruk en slikkepott eller baksiden av en skje, til å lage en rund sirkel på en bakeplate med bakepapir.
Stek på varmluft på 225 grader i 15 – 20 minutter.
Pizzafyll
2 ss tomatpure
2 ss ketchup
1 hvitløksfedd
Krydder: Litt salt, pepper, chili
1/2 gul løk
3 -4 cherrytomater
Ca 50 g revet ost
3 -4 skiver spekeskinke
Bland sammen tomatpure, ketchup, finhakket hvitløk og krydder. Smør utover bunnen.
Del løk og cherrytomat i skiver. Ha over bunnen.
Topp med revet ost.
Etterstek på 225 grader, nederst i ovnen i 12 -15 minutter.
Når pizzaen er ferdig, har du på spekeskinken. Server!
Jeg vet at mange tenkte at pizza med blomkålbunn umulig kan være godt. Det morsomme er at alle som har testet blomkålbunnen har likt den. Brokkolipizza -varianten er, etter min mening, enda bedre enn blomkålvarianten. Da det er noe mer mel i bunnen og blir bunnen mer sprø. Er du skeptisk på pizza med grønnsaker, test denne. Jeg er sikker på at du vil like den!
Håper det smaker og god middag!
Kristine ♥
Elin
Å, så herlig. Nå ble jeg glad
Den er knallgod! Lager den ofte
Tusen takk for digg oppskrift 
V:
Moro at du prøvde. Hva hadde du på som topping? Hvor mye brokkoli det smaker, vil avhenge litt av hvor mye topping smaker tror jeg. Hyggelig at du likte den slev om du synes det smakte noe brokkoli
Prøvde denne. Pizza er godt uansett, så den smakte bra
Men kanskje litt mye brokkoli-smak, syns jeg. Syns kanskje den med blomkål er litt bedre, men gøy å prøve noe nytt.
Victoria Larsen:
Ja, veldig godt
Kine:
Jeg synes brokkolipizza smaker litt mindre rotgrønnsak enn det blomkål gjør
Ingrid:
Ja, utrolig at pizza med grønnsaker i bunn kan smake så godt! Og tusen takk for hyggelige ord
Du inspirerer, Kristine!
Den så fantastisk ut! Elsker pizza med blomkål og søtpotetbunn, så denne får bli neste ut 

Håper alt er vel
Lager blomkålpizza på nesten samme måte. Den blir kjempe god. Men snakker blomkål og brokkoli det samme?
Ser utrolig digg ut!