KARAMELLER PÅ TO MÅTER

                                                                                                                                                                                         Inneholder annonselenker

 

Har du begynt med julebaksten? Jeg har lagt terskelen veldig lavt i år. De eneste julekakene jeg har bestemt meg for å lage er trippel sjokoladekjeks og bestemors pepperkaker. Dette er julekakene familien ønsker og som jeg har laget meg i flere år. Om jeg i tillegg ønsker eller har lyst til å bake noe mer, slik som i dag, gjør jeg det.

Dagens bakst. Eller, jeg vet sannelig ikke om det kan kalles bakst. Karameller er vel heller konfekt og ikke bakst? Uansett, dagens kokkelering ble disse karamellene som kan lages på to måter. Her kan du velge om du vil bruke fløte eller vikingmelk. På bildene har jeg brukt fløte. Jeg har testet med fløte og vikingmelk mange ganger og vet at begge deler fungerer like bra. Smaken blir derimot noe forskjellig. Når karamellene lages med vikingmelk, får de er smak som minner litt om prim eller brunost, mens med fløte så blir det rene fløtekarameller. Konsistensen på begge variantene blir lik.

Karameller på to måter

1 boks vikingmelk eller 3 dl fløte
0,5 dl sukringold
1 ss kokosolje, eventuelt smør eller ghee
1/2 ts vaniljepulver

2 ss agave sirup, eventuelt annen sirup som fibersirup
1 liten klype salt

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rør om med en skje.
Sett bollen i mikroen på maks effekt i 6 -8 minutter. Ta ut bollen et par ganger og rør om.
Du kan også koke karamellene i kjele. Da må de kokes i cirka 40 minutter.
Enten du koker i mikroen eller i kjele, skal karamellene kokes til det blir en brun og tykk masse. Ta opp litt bit av karamellmassen med en skje for å se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er den klar.

Hell massen over i former eller på en stekeplate kledd med bakepapir.
Avkjøl.
Jeg brukte små hjerteformer og satte karamellene 15 minutter i fryseren. Da var de perfekte.. Ja, jeg er litt utålmodig!

Hvor deilig ser ikke det ut? Å sette tenne i en slik søt og fudgy karamell er super godt!

 

Kristine  ♥

4 kommentarer
    1. Laget karameller mange ganger på den måten mes fløte. Aldri prøvd vikingmelk. Liker brunost 😉 . Skal teste den varianten 😉

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg