Inneholder annonselenker
Har du begynt med julebaksten? Jeg har lagt terskelen veldig lavt i år. De eneste julekakene jeg har bestemt meg for å lage er trippel sjokoladekjeks og bestemors pepperkaker. Dette er julekakene familien ønsker og som jeg har laget meg i flere år. Om jeg i tillegg ønsker eller har lyst til å bake noe mer, slik som i dag, gjør jeg det.
1 boks vikingmelk eller 3 dl fløte
0,5 dl sukringold
1 ss kokosolje, eventuelt smør eller ghee
1/2 ts vaniljepulver
2 ss agave sirup, eventuelt annen sirup som fibersirup
1 liten klype salt
Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rør om med en skje.
Sett bollen i mikroen på maks effekt i 6 -8 minutter. Ta ut bollen et par ganger og rør om.
Du kan også koke karamellene i kjele. Da må de kokes i cirka 40 minutter.
Enten du koker i mikroen eller i kjele, skal karamellene kokes til det blir en brun og tykk masse. Ta opp litt bit av karamellmassen med en skje for å se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er den klar.
Hell massen over i former eller på en stekeplate kledd med bakepapir.
Avkjøl.
Jeg brukte små hjerteformer og satte karamellene 15 minutter i fryseren. Da var de perfekte.. Ja, jeg er litt utålmodig!
Hvor deilig ser ikke det ut? Å sette tenne i en slik søt og fudgy karamell er super godt!
Kristine ♥
Anonym
Ja, det stemmer.
Astrid
Ja, brunost er ikke feil. Håper den varianten faller i smak 🙂
Vikingmelk inneholder vel også mindre kalorier……
Laget karameller mange ganger på den måten mes fløte. Aldri prøvd vikingmelk. Liker brunost 😉 . Skal teste den varianten 😉