KOKOSTOPPER

                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

Hei dere og god søndag dere ♥ Nå har det vært stille fra meg noen dager. Jeg har hatt behov for å trekke meg tilbake. Denne uken har vært psykisk krevende, hvor savnet etter mamma og familien har plaget meg. Julen er periodvis vanskelig. Da kommer savnet etter de jeg har mistet, mer frem enn ellers i året. Den siste uken har savnet tatt meg sterkere enn tidligere. Jeg tror faktisk at det henger sammen med at treningssentrene er stengt. Å dra på trening er mitt fristed. Der jeg får ut min indre uro, stress og vanskelige følelser. Nå får jeg ikke utløp for dette, og denne uken har det rett og slett hopet seg opp! I dag føler jeg meg heldigvis langt bedre og satser på at uken som kommer blir bedre.

SONY DSC

For å gjøre noe hyggelig, startet jeg søndagen med baking, julemusikk og tente lys. I stedet for å savne familien og de som ikke lenger er rundt meg, forsøkte jeg å tenke på alle gode minner vi har sammen og heller hedre dem. Det gav meg en god følelse.

SONY DSC

Årets første sunnere julebakst ble disse kokostoppene. Disse er super enkle å lage, og veldig god. Disse er en blanding av proteinpulver og bounty., Jeg valgte å toppe de med sjokolade. For alt blir jo bedre med sjokolade!

SONY DSC

Kokostopper

2 egg
1 ss sukringold
1 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
2 ss revet kokos
2  ss kokosmel
1 ss proteinpulver, jeg brukte denne julevarianten som er skikkelig god med gingerbread cookie dough*

Bittelitt salt, ca 1/6 ts 
Ca 40 g mørk sjokolade
Til pynt, 1 ss revet kokos

Pisk sammen egg, sukringold, sukrinmelis og vanliljepulver i en skål. Her trenger du bare å bruke en gaffel.
Rør inn revet kokos. Ha så i proteinpulver om du bruker dette.
Tilsett kokosmel. Start med 1 ss kokosmel og rør godt. Tilsett eventuelt mer om massen blir løs. Det skal bli en tykk kakerøre.
La røren stå å svelle i 4 -5 minutter. Form topper.

Smelt sjokoladen og dypp kokostoppene i sjokoladen. Topp gjerne med litt revet kokos. 
Sett i kjøleskapet eller nyt med en gang.

Har du ikke proteinpulver, kan det byttes ut med mer mel som havremel eller kokosmel. Smak deg da til med litt ekstra søtning. 

SONY DSC

I skrivende stund sitter jeg med en kopp (koffeinfri) julekaffe og et par kokostopper. Det er veldig godt å dyppe kokostoppene i kaffen.  Håper du har en nydelig søndag. Og du, har du det vanskelig i disse dager, snakk om det. Le, gråt og få det ut. Du er ikke alene.

 

Kristine ♥

10 kommentarer
    1. Laget de med vaniljeproteinpulver og hadde sjokolade rundt hele. De ble veldig gode. Takk for oppskrifta 🙂

    2. Astrid
      Ja, det vil jeg tro. Da blir det bare litt mindre kokossmak. Da trenger du nok også litt ekstra havremel da kokosmel trekker til seg mer væske enn havremel 🙂

    3. Håper det lysner litt for deg. Forstår godt at savnet kommer ekstra i juletiden. Du kommer deg nok igjennom det, fine deg! God førjuls klem! <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg