SUPER ENKEL, SAFTIG OG SUNN SJOKOLADEKAKE

                                                                                                                                                                              Inneholder add-linker

Liker du brownies vil denne kaken helt klart falle i smak. Den er deigete, seig, myk og har god sjokoladesmak. Jeg vil kalle det en super sjokoladekake. Den er nemlig super sunn, super enkel og super saftig!

SONY DSC

Hovedingrediensen i denne kaken er faktisk banan! Men den smaker absolutt ikke banan. Bananen gir kaken en deilig, bløt og myk konsistens. Prøvesmak gjerne deigen, slik at du får riktig smak etter dine preferanser. Tilsett mer kakaopulver for en kraftigere sjokoladesmak eller mer sukringold for en søtere versjon.

SONY DSC
Superenkel, saftig og sunn sjokoladekake

2 mellomstore bananer, ca 200 g
1 dl eplemos / eplesyltetøy, ca 100 g
1 ss sukringold
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes

40 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double rich chocolate*
60 g kakaopulver

Mos sammen alle ingrediensene med en stavmikser. Eventuelt kan du bruke en blender eller foodprosessor.
Ha røren i en kakeform. Jeg brukte en firkantet form på 18 x 18 cm. 
Stek på 175 grader i 20 minutter.
Kaken er best når den er blitt helt avkjølt. La den gjerne stå i kjøleskapet. Da blir den deigete, seig og ekstra god.

*har du ikke proteinpulver kan du trolig bytte det ut mot mel som speltmel eller havremel, i tillegg til ekstra kakaopulver og søtning. 

SONY DSC

Jeg skal ta meg et stykke til med sjokoladekake før jeg skal sette i gang med foodprepping. I morgen venter en full arbeidsuke med jobbhelg, og da er det godt å være forberedt. Håper du lar deg friste og tar deg en bakerunde denne søndagen. Senk skuldrene, gi et familiemedlem eller en venn en god klem og nyt dagen!

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Oda
      Om glasset oppbevares i bedre del av kjøleskapet – der er det kaldest, holder det seg i 4 – 5 dager hos meg. Du kan eventuelt fryse ned noe 🙂 Jeg bruker eplemosen til alt fra pannekaker, grøt og knekkebrød, så det går fort 🙂

    2. Klarer du å få brukt opp eplemos glasset før det blir dårlig? Jeg kjøpte et og det ble mugg på bare få dager etter åpning 🙁

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg