Kan jeg friste med en deilig pizza? Denne pizzaen med sprø speltbunn laget jeg riktignok til middag i går, jeg hadde nemlig så lyst på pizza, men pizzaen gjør seg også utmerket til helgekosen. Pizza passer vel egentlig alltid!
Bunnen er en sprø og enkel variant med speltmel. Jeg valgte å toppe den med karbonadedeig, ananas, sopp, rødløk, oliven og spekeskinke. Ettersom jeg ikke er så glad i oliven, er det kun oliven på halvparten av pizzaen. En halv pizza til meg og en halv til kompisen! Du kan naturligvis toppe din pizza med det du ønsker.
Pizza med sprø speltbunn til helgekosen
Til 1 avlang pizza
Spelt bunn
3 dl speltmel
0,5 dl fiberfin, eventuelt mer speltmel
1/2 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1,5 dl vann
Bland sammen speltmel, fiberfin, tørrgjær og salt. Bland i fingervarmt vann og elt godt.
Kjevl ut deigen til en rektangel på et bakepapir.
Legg bunnen på en rist.
Forstek i ovnen på 225 grader i 10 minutter.
Fyll
1 pakke karbonadedeig
1 boks tomatpure
0,5 dl vann
3 hvitløksfedd
1 ss pizzakrydder, oregano og basilikum
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
1/2 rødløk
3 -4 sopp
6 skiver spekeskinke
1 boks ananas
1 håndfull oliven
Ost, jeg brukte ca 150 g revet Jarlsberg
Stek karbonadedeig i en panne. Ha i finhakket hvitløk, tomatpure, krydder og vann. La det hele steke i 2 -3 minutter.
Ha karbonadedeigblandingen over bunnen.
Strø over ost.
Topp med rødløk og sopp i skiver, ananas, spekeskinke og oliven,
Stek på nederste rille i ovnen på 225 grader til osten har smeltet, i cirka 10 -15 minutter.
Pizza med sprø speltbunn kan jeg virkelig anbefale til helgekosen eller om du vil ha noe ekstra godt til middag. Bunnen trenger ikke å heve og tomatsausen tar knappe ti minutter å lage. På den måten har du pizzaen klar på en drøy halvtime. Sunt, raskt og super godt. Det liker vi!
Da er det bare å si god middag og god helg. Spis og kos deg!
Kristine ♥
Kos deg med pizza Amalie 🙂
Enig! 🙂
Hihi… Smaken er som baken. Da kan du fint droppe ananas 🙂
Jeg liker ikke ananas på pizza!!! Haha…
Heia ananas på pizza!!!
Nå må jeg lage pizza i helgen. Haha… Det ser deilig ut 🙂