17 MAI KAKE I RØDT, HVITT OG BLÅTT

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

Det nærmer seg vår kjære nasjonaldag med stormskritt. I den annledningen har jeg lekt meg litt på kjøkkenet og kommet frem til en knall god 17 mai kake i rødt, hvitt og blått.

Med hvit og deilig ostemasse, blått gelelokk og rød saus, bli det en real fest av en 17 mai kake. Dessuten slår jo ostekake ann til alle anledninger, enten det er til en stor dag slik nasjonaldagen vår, eller om det bare er som ekstra kos til kaffen.

En deilig ostemasse som smelter på tungen, toppet med syrlig blåbærgele og søt jordbærsaus. Jeg har valgt å tilsette sitron i ostefyllet og jordbærsausen, slik at kaken blir både syrlig og søt på en og samme gang. Denne kaken ble bare så god altså. Og ikke minst; fin å se på!

Vil du gjøre det enkelt, kan du droppe blåbærgeleen og heller pynte med friske blårbær og jordbær. Da blir det likevel kake i rødt, hvitt og blått. Og for all del, kaken kan fint lages utenom 17 mai også. Ostekake er godt når som helst!

17 mai kake i rødt, hvitt og blått

Bunn
1 dl havregryn
1 dl nøtter, jeg brukte macadamienøtter
1 ss smeltet smør

2 ss fibersirup
1/3 ts salt

Finhakk nøttene. Du kan gjerne bruke en foodprossesor til å gjøre dette.
Bland så alle ingrediensene i en skål. 
Tilsett eventuelt litt vann og massen blir tørr.
Trykk massen utover en rund kakeform. 
Sett kaldt mens du lager ostefyllet.

 

Ostefyll
300 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
1 boks philadelphia, lett eller original
2 dl melk
3 ss sukringold

1ts vaniljepulver
1 sitron

6 gelatinplater

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. 
Varm opp melken. Jeg gjorde det enkelt og varmet den opp i mikroen. Eventuelt kan du koke den opp i en kjele. Rør inn sukringold og vaniljepulver til sukrinen smelter. Rør inn de oppbløtede gelatinplatene. 
Bland sammen gresk yoghurt, philadelphia og saften fra sitronen. Rør ned melkeblandingen. 
Smak deg gjerne til med mer sitonsaft og sukringold.
Hell ostemassen utover bunnen. 
Sett kaldt i minimum 4 timer.

 

Blåbærgele
1 pose frosne blåbær, 400 g 
2 ss sukringold
1 ss sukrinmelis
4 gelatinplater
0,3 dl varmt vann. 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt de så i det varme vannet. 
Varm opp bærene i en kjele eller i mikrobølgevonene. Bland i sukringold og sukrinmelis. Mos bærene godt sammen. Jeg brukte en gaffel til å mose bærene. Du kan også bruke en stavmikser eller blender.
Bland sammen blåbærvæsken med de smeltede gelatinplatene. 

La blandingen avkjøle seg i ca 20 minutter før du heller over det stivnede ostefyllet. 
Sett kaldt i minimum 2 timer. Gjerne natten over.

 

Jordbærsaus
300 g jordbær, gjerne frosne
1 ss sitronsaft
3 ss sukrinmelis

Om bærene er frosne, tin dem i en kjele eller mikrobølgeovnen.
Bland sammen alle ingrediensene i en stavmikser, blender eller med en foodprosessor. 
Rett før servering heller du jordbærsausen over kaken.

Pynt gjerne med noen friske bær og norske flagg. Lekkert, dekorativt og skikkelig godt. Håper det smaker!

Det er muligens litt tidlig å si, men jeg sier det likevel; håper du får en forrykende feiring når den store dagen er her på fredag. Gratulerer med dagen på forskudd!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

Siste innlegg