Jeg hadde aldri hørt om videseterkaker før en venninne hadde de med da hun kom på kaffebesøk til meg forrige uke. Vips var jeg solgt! Dette er en versjon av havreflarn. Videseterkaker er litt tykkere en vanlig havreflarn og inneholder rosiner og pepperkakekrydder. Jeg har aldri vært fan av vanlige havreflarn, jeg synes de er litt kjedelige, men denne varianten var knall god!
Skal du teste en ny julekakevariant i år, må det bli disse! Jeg får min del har ihvertfall fått en ny julefavoritt! Dette er en julekakevariant jeg kommer til å ta med meg videre og gjøre til en fast juletradisjons. Håper videseterkakene faller i smak hos deg også
Videseterkaker
100 g smør
100 g fibersirup
80 g sukringold
1 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts ingefær
1 ts natron
2 ss melk
100 g havregryn
3 ss mel, jeg brukte bokhvetemel
Ca 50 g rosiner
Smelt smør og fibersirup i en kjele. Rør så inn sukringold, krydder og natron. Tilsett melk. Rør inn havregryn og melk. Ha til slutt i rosinene.
Bruk en teskje til å lage klatter på en bakplate.
Stek på 175 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Mmmm…. Så knasende, sprøe, søte og gode!
Kristine ♥
Anonym
Skjønner ikke helt kommentaren din?
dete er i utgangspunktet en familieoppskrift som ble laget av en kokk på Videseter Høyfjellshotell for nesten 100 år siden.
jeg ser også at det ikke er de riktige ingredienser i oppskriften.
De skal de være flortynne og sprø ikke tykke.
Men gode er de spesielt hvis de blir laget som de skal.
Victoria Larsen:
De smaker enda bedre enn de ser ut 🙂
Annika:
Håper de falt i smak 🙂
Linda:
Er sikker på at du vil like disse Linda 🙂
Karoline:
Å, så kjempe koselig å høre Karoline. Glad den falt i smak 🙂
Ny favoritt her også. Selv lillemann synes de var gode. Takk for oppskytingen 🙂
De skal jeg prøve. Er helt enig med at havreflarn er kjedelig. Kult at du spizer de opp 😀
De står i ovnen nå. Jeg er veldig spent. Deigen smakte digg 🙂
Ser jo nydelige ut! 🙂