God søndagsmorgen godt’folk ♥ Nå dufter det kanelsnurrer i hele leiligheten! Kanelsnurrer er noe av det beste jeg vet. I dag laget jeg en brødversjon av den kjære kanelsnurren. Ingen elting, ingen heving og ingen utkjevling. Her er det bare å blande sammen ingrediensene og vente mens brødet steker! Resultatet blir et saftig og super godt brød med smak av kanelbolle. Så utrolig godt! Håper du lar deg friste.
Kanelbollebrød
1 brød
3 egg
4 ss sukringold
2 ss smeltet smør, valgfritt
1 ss kanel
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
50 g mandelmel
50 g speltmel, eventuelt bokhvetemel for en glutenfri versjon
100 g havremel, eventuelt mer speltmel
100 g kesam, eventuelt gresk yoghurt
1,5 dl melk
1 god håndfull rosiner, valgfritt
Pisk egg og sukringold til eggedosis. Ha så i smeltet smør.
Bland sammen tørrvarene. Tilsett eggedosisen, kesam og melken. Bland deigen godt sammen med en sleiv.
Rør tilslutt inn rosinene.
Stek på 180 grader 45 -50 minutter.
La brødet avkjøles noe før du skjærer i det.
Som glasur har jeg brukt 2 ss vaniljeprotein, 2 ss sukrinmelis , 1/3 ts kanel og vann til passe konsistens. Mmmm…
Håper du vil teste kanelbollebrødet og at det faller i smak. Ha en toppen søndag videre! Her skinner solen og jeg skal hvert øyeblikk komme meg ut for en gå en tur med en venninne. Herlig! Nyt dagen videre
Kristine ♥
Synne:
Det er så hyggelig å høre at oppskriftene blir brukt og godt likt. Takk Synne 🙂
Utrolig godt brød! For ikke å snakke om den deilige kanel-lukten 😀 Du er flink altså
Elise:
Så utrolig koselig å høre. Nå ble jeg glad 😀
Trine Halvorsen:
Det vil nok ikke bli like saftig da. Speltmel og mandelmel gir en litt saftigere konsistens. Men du kan bruke andre meltyper istedenfor mandel og speltmel, feks bare havre- og hvetemel eller havre- og bokhvetemel 🙂
Det brødet blei så saftig og søtt og godt. Jeg skal lage det igjen 😀 Takk for oppskrifta.
Kan jeg bare bruke havremel? 🙂
Marina:
Sukrin kan brukes av de med diabetes. Det er minimal blodsukkerstigning her. Ellers kan du bruke andre søtstoff som stevia 🙂
Håper søndagen din har vært bra 🙂
Janne:
Løp å bak. Du vil ikke angre 🙂
Karianne:
Et annen mel går nok veldig bra 🙂
Karoline:
Kan tenke meg at gojibær er knallgodt i. Håper det smakte 🙂
Victoria Larsen:
Den er virkelig knall god 🙂
Astrid:
Jeg spiste mesteparten som en kake og et par biter med en skive brunost 🙂 Så godt!
Har du pålegg på eller spiser du det som en kake? 🙂
Ser jo kjempe godt ut! 😀
Nå står d i ovnen. Brukte gojibær istedenfor rosiner. Liker ikke rosiner 😛 Lukter veldig godt ihvertfall 🙂
Ser nydelig ut! Kan jeg erstatte mandelmel med noe annet?
Det ser jo sjukt godt må. Må bake 😀
Det så skikkelig godt ut 🙂 ser du har brukt sukrin, vet du om denne oppskriften egner seg for de med Diabetes? (Tenkte å bake litt til bestemor da vettu 🙂 )
Ha en fin søndag 🙂