Nå er det blåbærtid! De norske skogsblåbærene er fantastisk gode! Også er de så sunne. Blåbær er naturens supermat, full av vitamin C, vitamin E, float, og fiber. Det betyr at blåbær blant annet er godt for fordøyelsen vår, styrker immunforsvaret vårt og kan være med på å forebygge kreft.
Blåbær med vanilje er kjempe godt. Her har jeg laget ordentlig hjemmelaget blåbærgele med vaniljekrem. En lekker dessert som både smaker godt og gjør godt, og som passer like godt til hverdags som til helgekos.
Blåbær med vaniljekrem
Blåbærgele
4 plater gelatin
1 dl varmt vann
2 dl blåbær, frosne eller ferske
3 ss fiber sirup, eventuelt annen søtning
2 dl vann
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Smelt de så i det varme vannet.
Om du bruker frosne blåbær, må du tine disse først. Mos bærene med en stavmikser, blender eller foodprosessor. Eventuelt kan du også bruke en gaffel. Bland bærmosen med 2 dl vann og fibersirup. Ha så i den smeltede gelatinen. Hell i porsjonsformer og sett kaldt i minimum 2 timer.
Vaniljekrem
2 eggeplommer
1,5 dl melk
4 ss sukrin
2 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1 ts ts xhantangum, eventuelt jbk-mel eller maizena
1 ts vaniljepulver
Bland sammen melk, eggeplommer og sukrin.
Varm sakte opp i en kjele til det begynner å ryke og blandingen er nær kokepunkt. Ha så i de resterende ingrediensene og rør godt.
Sett kaldt i minimum 2 timer.
Server geleen med vaniljekrem.
Både blåbærgeleen og vaniljekremen kan spises hver for seg, men jeg vil anbefale deg å prøve det sammen. Det er noe med kombinasjonen av syrlige og friske blåbær som passer kjempe godt til den kremet og søte vaniljekremen. Super godt!
Håper det smaker og ha en fortsatt herlig søndag
Kristine ♥
Pernille:
Gjett om det var 🙂
Guro:
Ja, en super god kombinasjon 🙂
Kaja:
Det var det også 🙂
Janne:
Ja, det er super godt sammen 🙂 Kos deg 🙂
Eller blåbær med vaniljekrem. Det er også så godt 🙂 Sjal lage vaniljekremen etterpå 🙂
Dette så fantastisk godt ut!
Blåbær og vaniljekrem da. Nam så digg 🙂
Mmm, dette så utrolig godt ut 🙂