Å spise vegetar er noe jeg forsøker å bli bedre til. Jeg prøver å ha to vegetarmiddager i uken, men jeg skal innrømme at det oftest bare blir en. Dagens vegetarmiddag som var kjempe god! En slik rett hvor jeg faktisk ikke savnet kjøtt, fisk eller fugl. Og det er sjeldent!
Skikkelig god vegetartaco med krydderstekt aubergine og maiskrem, lager du på bare 10 minutter. Da har du en god og næringsrik vegetarmiddag som jeg tror vil falle i smak hos mange. Selv de som er glad i kjøtt.
Skikkelig god vegetartaco med krydderstekt aubergine og maiskrem
Krydderstekt aubergine
Aubergine
Tacokrydder
1 ss tomatpure, kan sløyfes
Salt
Maiskrem
1 boks mais
3 ss kesam eller creme fraiche
1 ts eddik
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
Tilbehør
Tortillalefser
Grønnsaker, jeg har brukt edamamebønner og cherrytomater
Tacosaus
Del auberginen i terninger. Ha på salt.
Stek auberginen i panne på middels til høy varme, til auberginen har fått lett gyllen farge.
Ha så i tacokrydder, 0,5 dl vann og tomatpure.
La det hele koke opp og stek i ytterligere 1 minutt.
Mens du steker auberginene kan du lage maiskrem.
Hell av vannet på maisen.
Ha alle ingredienserne i en bolle.
Mos med stavmikser.
Oppbevar i kjøleskapet til servering.
Varm tortillalefsene etter andvisning på pakken.
Ha over maiskrem, ønsket grønnsaker og krydderstekt aubergine. Topp med tacosaus.
Spis!
Håper du lar deg friste til å prøve skikkelig god vegetartaco. God middag!
Kristine ♥
Jeanette
Jeg brukte en blanding 50 / 50 🙂
Anonym
Små tortillalefser kjøpt på Rema 🙂
Signe A.
Enig. Aubergine er super godt 🙂
Brukte de mager kesam eller crème fraiche?
Hvile tortillalefser er dette?
Aubergine er favoritt grønnsaken min. Den kan faktisk brukes som kjøtt. Veldig kjøttpreg. Samme som sopp.