FØRJULSKAKE

Som nevnt tidligere er jeg utrolig glad i jul.
I dag slo jeg derfor til med en kake med deilig smak av jul.
Julekrydder, vanilje og tørket frukt.
Det beste av alt er at kaken er sukkerfri, mager, proteinrik og fantastisk god :grin:
Nyt!

Sunn førjulskake

Kake
30 g mandelmel
20 g vaniljeprotein eller bakepro
10 g hi-maiz
60 g sukrin
100 g skyr naturell
2 egg
1 eggehvite
0,5 – 1 dl væske
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
60 g tørket aprikos
60 g dadler

Glasur
100 g philadelphia light
100 g skyr naturell
120 g skurinmelis
6 dråper stevia vanilje
1 gelatinplate
2 ss kokende vann
50 g sukkerfri hvit sjokolade, kan sløyfes

Skill eggeplomme fra eggehvite.
Stivpisk de tre eggehvitene.
Bland de to plommene med mandelmel, proteinpulver, hi-maiz, sukrin, skyr, bakepulver, krydder og væske. Bland forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene. 
Hakk tørket frukt grovt og bland forsiktig inn i deigen med en skje.
Ha deigen i en form og stek på 180 grader i 35 minutter.
Avkjøl.

Bløt gelatinplaten i kaldt vann. Løs den så opp i 2 ss med kokende vann.
Rør sammen ost, skyr, sukrinmelis og stevia.
Smelt sjokoladen og ha i resten av glasuren. Det er ikke nødvendig med sjokolade i glasuren om du ønsker “minst mulig” kalorier, men det smaker ekstra godt.
Bre så glasuren utover kaken.

Håper det smaker.
Kristine

24 kommentarer

Siste innlegg