DOBBEL MOUSSE – VANILJE OG SJOKOLADE

                                                                                                                                                   Inneholder addlinker

Hva sier du til dobbel mousse? Både vanilje- og sjokolademousse. Det er jo dobbelt så godt, er det ikke? Det er rett og slett jeg som ville lage en ny vri på sjokolademoussen da jeg fikk besøk av en venninne til brunsj i dag. Denne blir kremet og veldig god. 


Er det slik at du bare vil ha vaniljemousse kan du dobble oppskriften og lage fire porsjoner med vaniljemousse. Det samme med sjokolade. Ønsker du en ren sjokolademousse, dropper du bare vaniljemoussen og lager dobbel porsjon med sjokolademousse


Dobbel mousse – vanilje og sjokolade

4 porsjoner

Vaniljemousse
2 gelatinplater
100 g kesam
100 g cottage cheese
1 ss sukrinmelis
1 ss sukringold
1/3 ts vaniljepulver
2 eggehviter
1/3 ts salt

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i 2 ss kokende vann.
Mos kesam og cottage cheese sammen med en stavmikser så det blir kremet. Bland inn sukrin og vaniljepulver.
Ha de smeltede gelatinplatene i osteblandingen.
Stivpisk eggehvitene med salt.
Vend osteblandingen over i de stivpiskede eggehvitene. Fold det forsiktig sammen.
Hell moussen over i porsjonsskåler.
Sett i kjøleskapet i minimum 1 time.

Sjokolademousse 
2 gelatinplater
100 g kesam
100 g cottage cheese
25 g kakaopulver
1 ss sukrinmelis
1 ss sukringold
1/3 ts vaniljepulver
2 eggehviter
1/3 ts salt

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i 2 ss kokende vann.
Mos kesam og cottage cheese sammen med en stavmikser så det blir kremet. Bland i kakaopulver, sukrin og vaniljepulver.
Ha de smeltede gelatinplatene i kakaoblandingen.
Stivpisk eggehvitene med salt. 
Vend kakaoblandingen over i de stivpiskede eggehvitene. Fold det forsiktig sammen. 
Hell moussen over i porsjonsskålene med vaniljemoussen. 
Sett i kjøleskapet i minimum 1 time. 
Nyt.

Jeg toppet med litt smeltet hvit sjokolade og revet sjokolade.


Se på den deilige konsistensen. Hvis ikke du blir fristet til å lage dobbel sjokolademousse, så vet ikke jeg! Håper det smaker og at du får en aldeles nydelig torsdag.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg