Inneholder addlinker
Hva sier du til dobbel mousse? Både vanilje- og sjokolademousse. Det er jo dobbelt så godt, er det ikke? Det er rett og slett jeg som ville lage en ny vri på sjokolademoussen da jeg fikk besøk av en venninne til brunsj i dag. Denne blir kremet og veldig god.
Er det slik at du bare vil ha vaniljemousse kan du dobble oppskriften og lage fire porsjoner med vaniljemousse. Det samme med sjokolade. Ønsker du en ren sjokolademousse, dropper du bare vaniljemoussen og lager dobbel porsjon med sjokolademousse.
Dobbel mousse – vanilje og sjokolade
4 porsjoner
Vaniljemousse
2 gelatinplater
100 g kesam
100 g cottage cheese
1 ss sukrinmelis
1 ss sukringold
1/3 ts vaniljepulver
2 eggehviter
1/3 ts salt
Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i 2 ss kokende vann.
Mos kesam og cottage cheese sammen med en stavmikser så det blir kremet. Bland inn sukrin og vaniljepulver.
Ha de smeltede gelatinplatene i osteblandingen.
Stivpisk eggehvitene med salt.
Vend osteblandingen over i de stivpiskede eggehvitene. Fold det forsiktig sammen.
Hell moussen over i porsjonsskåler.
Sett i kjøleskapet i minimum 1 time.
Sjokolademousse
2 gelatinplater
100 g kesam
100 g cottage cheese
25 g kakaopulver
1 ss sukrinmelis
1 ss sukringold
1/3 ts vaniljepulver
2 eggehviter
1/3 ts salt
Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i 2 ss kokende vann.
Mos kesam og cottage cheese sammen med en stavmikser så det blir kremet. Bland i kakaopulver, sukrin og vaniljepulver.
Ha de smeltede gelatinplatene i kakaoblandingen.
Stivpisk eggehvitene med salt.
Vend kakaoblandingen over i de stivpiskede eggehvitene. Fold det forsiktig sammen.
Hell moussen over i porsjonsskålene med vaniljemoussen.
Sett i kjøleskapet i minimum 1 time.
Nyt.
Jeg toppet med litt smeltet hvit sjokolade og revet sjokolade.
Se på den deilige konsistensen. Hvis ikke du blir fristet til å lage dobbel sjokolademousse, så vet ikke jeg! Håper det smaker og at du får en aldeles nydelig torsdag.
Kristine ♥
Lotta
Ja, skikkelig digg 🙂
Den konsistensen så skikkelig digg ut 🙂