Lysere og varmere tider gjør at jeg også får lyst på mer fargerik og lett mat. Som gårsdagens middag; thai laksesalat. Her er det masse deilige farger og masse smak.
Jeg brukte tynne risnudler. Disse skal bare koke i 3 minutter og de er glutenfrie. Du kan bruke akkurat de nudlene du ønsker. Om du ønsker kan du også erstatte laks med andre ting som stekt kylling i biter, torsk, edamamebønner, svine i biter eller karbonadedeig. Da må du steke dette før du blander det sammen med dressingen.
Thai laksesalat
Til 2 personer
Thai salat
200 -300 g laks av god kvalitet
Risnudler
2 håndfull grønnkål
1 håndfull koriander
1 stang vårløk
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
Thai dressing
1 hvitløksfedd
Ca 1 cm chili
Ca 1 cm ingefær
3 ss soya saus
1/2 lime, saften
1 ss sirup, eventuelt annen søtning
1 ss fiskesaus, kan sløyfes
Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Bland sammen med resten av ingrediensene til dressingen.
Del laksen i biter og bland med dressingen.
Kok risnudlene etter anduvning på pakken.
Del paprika og vårløk i tynne biter.
Del koriander og grønnkål i grove biter.
Bland grønnsakene sammen med risnudlene.
Fordel på tallerkener. Ha så over laksen. Hell over all dressingen.
Server.
Lag gjerne dobbel porsjon. Thai laksesalat er perfekt i matboksen dagen etter. Oppbevar i en lufttett boks, så er salaten like god. Det er så deilig med rester dagen etterpå! Til lunsj i dag spiste jeg deilige rester av salaten. Jeg elsker de dagene hvor jeg har med skikkelig god matpakke på jobb. Det føles som et lite høydepunkt i arbeidsdagen. Er det flere som kjenner seg igjen?
Kristine ♥
Anonym
Jeg kjøper på rema eller på slike grønnsaksbutikker. Det er ofte rimeligere på frukt og grønnsaksbutikker 🙂
Hvor kjøper du
Hvor f
Kjøper du risnudler?