THAI LAKSESALAT

Lysere og varmere tider gjør at jeg også får lyst på mer fargerik og lett mat. Som gårsdagens middag; thai laksesalat. Her er det masse deilige farger og masse smak.

Jeg brukte tynne risnudler. Disse skal bare koke i 3 minutter og de er glutenfrie. Du kan bruke akkurat de nudlene du ønsker. Om du ønsker kan du også erstatte laks med andre ting som stekt kylling i biter, torsk, edamamebønner, svine i biter eller karbonadedeig. Da må du steke dette før du blander det sammen med dressingen.

Thai laksesalat
Til 2 personer

Thai salat
200 -300 g laks av god kvalitet

Risnudler
2 håndfull grønnkål
1 håndfull koriander
1 stang vårløk
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika

Thai dressing
1 hvitløksfedd
Ca 1 cm chili
Ca 1 cm ingefær
3 ss soya saus
1/2 lime, saften
1 ss sirup, eventuelt annen søtning

1 ss fiskesaus, kan sløyfes

Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Bland sammen med resten av ingrediensene til dressingen.
Del laksen i biter og bland med dressingen.

Kok risnudlene etter anduvning på pakken.
Del paprika og vårløk i tynne biter.
Del koriander og grønnkål i grove biter. 
Bland grønnsakene sammen med risnudlene. 
Fordel på tallerkener. Ha så over laksen. Hell over all dressingen. 
Server. 

Lag gjerne dobbel porsjon. Thai laksesalat er perfekt i matboksen dagen etter. Oppbevar i en lufttett boks, så er salaten like god.  Det er så deilig med rester dagen etterpå! Til lunsj i dag spiste jeg deilige rester av salaten. Jeg elsker de dagene hvor jeg har med skikkelig god matpakke på jobb. Det føles som et lite høydepunkt i arbeidsdagen. Er det flere som kjenner seg igjen?

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg