De vietnamesiske vårrullene, er virkelig fastfood på sitt beste. Det tar ikke mange minuttene før måltidet er klart, og det er sunt og kjempe godt. I dag laget jeg en variant av friske vårruller ala sushiruller hvor jeg kombinerte sushi og vårruller. Nam! Det er mandagsmiddagen sin det!
Av grønnsaker kan du bruke det du har tilgjengelig og liker best. Det kan være både rått og / eller bearbeidet, ved at du for eksempel bruker stekte grønnsaker. Samen ned sushirullene serverte jeg en frisk dippsaus.
Friske vårruller ala sushiruller
Vårruller
Fersk laks, som salmalaks
Rispapir
Salatblader
Agurk
Gulrot
Mango
Sesamfrø
Dippsaus til 1 person
2 ss soya
1/2 lime
1 ts fibersirup eller annen søtning
1 ss sesamolje, kan sløyfes
Ca cm chili
Ca 1 cm ingefær
Start med dippsausen. Finhakk chili og ingefær. Tilsett resten av ingrediensene.
Lag så vårrullene.
Del opp grønnsakene i tynne skiver.
Del opp laksen.
Fukt et rispapir om gangen under lunkent, rennende vann i noen få sekunder, ca 10 sekunder, til det blir mykt. Legg rispapiret på en fuktet fjøl eller benk. Ha på grønnsaker og laks. Strø over sesamfrø. Brett rispapiret stramt over fyllet, brett så inn kantene og rull sammen.
Legg vårrullene på en tallerken eller fat.
Skal du ikke servere vårrullene med en gang, kan du oppbevare dem i kjøleskapet i mellomtiden.
Hvor mye du bruker avhenger av hvor sulten personene er. Til meg selv brukte jeg ca 200 gram laks, 1/2 mango, 1 gulrot, 1/4 agurk, 3 -4 salatblader og 6 rispapir.
Kristine ♥
Anonym
På Rema 1000 🙂
Julianne
Håper det falt i smak 🙂
Hvor kjøper du sånne papir?
Disse skal jeg forsøke å lage til lunsj i morgen. Takk for tipset =)