FRISKE VÅRRULLER ALA SUSHIRULLER 

De vietnamesiske vårrullene, er virkelig fastfood på sitt beste. Det tar ikke mange minuttene før måltidet er klart, og det er sunt og kjempe godt. I dag laget jeg en variant av friske vårruller ala sushiruller hvor jeg kombinerte sushi og vårruller. Nam! Det er mandagsmiddagen sin det!

Av grønnsaker kan du bruke det du har tilgjengelig og liker best. Det kan være både rått og / eller bearbeidet, ved at du for eksempel bruker stekte grønnsaker. Samen ned sushirullene serverte jeg en frisk dippsaus. 

Friske vårruller ala sushiruller

Vårruller
Fersk laks, som salmalaks

Rispapir
Salatblader
Agurk

Gulrot
Mango
Sesamfrø

Dippsaus til 1 person
2 ss soya
1/2 lime
1 ts fibersirup eller annen søtning
1 ss sesamolje, kan sløyfes
Ca  cm chili
Ca 1 cm ingefær

Start med dippsausen. Finhakk chili og ingefær. Tilsett resten av ingrediensene. 
Lag så vårrullene. 
Del opp grønnsakene i tynne skiver.
Del opp laksen.
Fukt et rispapir om gangen under lunkent, rennende vann i noen få sekunder, ca 10 sekunder, til det blir mykt. Legg rispapiret på en fuktet fjøl eller benk. Ha på grønnsaker og laks. Strø over sesamfrø. Brett rispapiret stramt over fyllet, brett så inn kantene og rull sammen.
Legg vårrullene på en tallerken eller fat. 

Skal du ikke servere vårrullene med en gang, kan du oppbevare dem i kjøleskapet i mellomtiden.
Hvor mye du bruker avhenger av hvor sulten personene er. Til meg selv brukte jeg ca 200 gram laks, 1/2 mango, 1 gulrot, 1/4 agurk, 3 -4 salatblader og 6 rispapir. 


Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg