LASAGNE, HELT HJEMMELAGET

Til middag ble det nydelig lasagne.
Det er lenge siden jeg har spist, men det blir desidert ikke lenge til neste gang. Så godt!!
Hjemmelaget lasagne er en favoritt, spesielt i helgen.
Kanskje det kan friste til din helgemiddag også?


Hjemmelaget sunn lasagne med en salat av spinat, tomat, agurk, rødløk og havsalt.
Nam!


Denne gangen laget jeg til og med hjemmelaget lasagneplater.
Det er førstegangen jeg har laget. Utrolig godt! Hjemmelaget pasta er så smakfullt! Jeg kommer desidert til å lage lasagneplater igjen.
Ønsker du ikke å lage dine egne plater, kan du fint bruke ferdigkjøpte. Det finnes mange valgmuligheter i butikken. Blant annet vanlige laget på hvetemel, fullkornsplater og glutenfrie.

Hjemmelaget lasagneplater

200 g økologisk spelt mel eller annen type mel
1 ts salt
2 egg
Ekstra mel til utbaking

Sikt mel i en bolle sammen med saltet. Lag en fordypning og hell i eggene. Arbeide melet inn i eggene til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile kaldt 1 time.
Ha mel på kjøkkenbenken og kjevl ut deigen til en rektangel. La den tørke over en stolrygg eller lignende i 15 minutter.
Skjær ut 9 rektangler. La de ligge å tørke i 30 minutter før lasagneplatene kokes i lettsaltet vann i 15 minutter.

Lasagne

Kjøttsaus
600 g karbonadedeig
1 løk
4 hvitløksfedd
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpure
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss oregano

Skjær løk i biter. Finhakk hvitløk.
Stek karbonadedeigen i en panne sammen med løk og hvitløk.
Tilsett hakkede tomater, tomatpure og salt.
La det hele koke minimum 5 minutter. Gjerne lenger.
Smak deg til med mer krydder etter dine smakspreferanser.

Hvit saus
1 boks kesam
2 egg
50 g revet ost, jeg brukte Jarlsberg
1 ts revet muskat, kan sløyfes

Bland sammen kesam, egg, ost og muskat.

Montering
Kjøttsaus
Hvitsaus
9 lasagneplater
Revet, jeg brukte Jarlsberg og parmesan

Legg et lag kjøttsaus i bunnen av en form. Topp med hvit saus og lasagneplater. Legg så på et ytterligere lag med kjøttsaus, hvitsaus og lasagneplater. Fortsett i 3 lag med lasagneplater. Topp med kjøttsaus, hvitsaus og revet ost.
Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl noen minutter før du serverer.


Håper fredagen har vært bra så langt.
Ha en riktig god helg og en super fredagskveld :grin:

Kristine

23 kommentarer

Siste innlegg