Fantastiske kokosolje!
Den er elsket hos meg
Kokosoljen er supersunn, men vet du hvorfor?
90 % av fettet i kokosoljen er mettet. Oljen egner seg derfor spesielt godt til steking, da det mettede fettet gjør at den tåler høy temperatur. Omtrent 70 % av fettet i kokosoljen er kort- og mellomkjedede mettede fettsyrer, som blir brukt som hurtig energi i kroppen og som i liten grad kan lagres som fett i kroppen.
Studier viser at kokosfett kan bedre følsomheten i insulinfølsomheten vår, bedre metthetsfølelsen, gi høyere forbrenning og gi en bedre fordeling mellom LDL- og HDL-kolesterolet i blodet vårt.
Enkelte studier viser også at kokosolje kan bedre kroppssammensetningen og gi vektreduksjon.
Nyt kokosoljen for alle dens gode egenskaper; smaken, helsen, sinne og kroppens.
Velg naturligvis den kaldpressede og økologiske varianten.
Jeg bruker denne.
Hvordan bruke kokosolje:
-Ha 1 spiseskje kokosolje i kaffen eller teen. Gir en nydelig smak.
-Rør inn litt kokosolje i havregrøten eller topp grøten med kokosolje isteden for smør.
-Bruk fullfettkokosmelk i gryter, supper og sauser for å gi en mildere og rundere smak.
-Stek i kokosolje.
-Bruk revet kokos over frokostblandingen eller som snacks.
-Tilsett kokosmelk eller kokosolje i smoothien. Det gir en fyldig konsistens.
Kristine ♥
Karoline:
Akkurat det er jeg veldig enig 🙂
sortfugl:
Det er ikke forskning som viser at ren kokosolje gir økt sykdom. Der hvor det er brukt dårlige oljer og transfett, ja, men ikke ren naturlig kokosolje.
Mettet fett har lenge vært bannlyst, men de senere studiene viser at det ikke er nnoen sammenheng mellom mettet fett og feks hjerte og karsykdom. En ting vi alle derimot er enige om, er at transfett er farlig.
Rene naturlige mettede fetter, som ekte smør, kokosolje, ect, er ikke farlig.
Her kommer noen forskningsartikler både om mettet fett og kokosolje 🙂
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2010/01/13/ajcn.2009.27725.abstract
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9635993
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19364995
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8450295
http://link.springer.com/article/10.1007%2FBF02873539
http://ajcn.nutrition.org/content/34/8/1552.short
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19156155
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15329324
http://jn.nutrition.org/content/132/3/329.full.pdf+html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC444260/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9701177
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10762277
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8696422
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8450295
dina:
Vi er kommet lengre enn som så og vet i dag at mettet fett ikke er farlig. Ei heller motsatt 🙂
Se forskning under.
Anne:
Smaker og gjør godt 🙂
A perfect example of a healthy food that has been demonized by mainstream nutrition professionals is coconut oil.
It has mainly gotten a bad rap because it is very high in saturated fat.
But as we know, saturated fat is not so bad and what we?re left with is a perfectly healthy cooking oil.
Saturated fat was unfairly demonized a few decades ago by a few biased but highly influential scientists. However, new studies show that there is no association between saturated fat and heart disease
Og Karine: Dina er vel ikke helt ute i det hun skriver når det blant annet står dette i artikkelen hun har linket til “You probably know that there are two types of fats ? saturated and unsaturated. Recent evidence has now shown that saturated fat may not be as harmful to us as once thought, though this does not change the fact that coconut oil is still a fat with a large amount of evidence to show that diets high in fat do contribute to weight gain and heart disease.”
Kan du legge ut denne forskningen du referer til?
Følg med på forskningen Dina så ser du at mettet fett ikke er farlig. 🙂
Jeg tenker litt mer sånn, jeg: http://www.thenutritionguruandthechef.com/2013/02/05/20130205the-truth-about-coconut-oil/ Flerumettet og umettet fett er vel strengt tatt bedre, er det ikke det a?
Jeg har nettopp oppdaget kokosolje <3 <3 er hekta!
Maren Helgemo:
Jeg har begge to! Hihi… Avhengig av kokosolje 🙂
Ida:
Det er jo så supert 🙂
ok:
Hva? 🙂
Nina Bakke:
Ja, hjemmelaget sjokolade med kokosolje er så godt! 🙂
Kokosolje er supert 🙂 Bruker det mest i sunne godterikuler, sjokolade ol, men også til steking 😀
Mettet fett?
Elsker kokosolje jeg også 🙂
Kokosolje er virkelig til å anbefale. Har kun den originale jeg, lyst til å prøve extra virgin og.:)
Monica:
Jeg er avhengig av kokosolje! Har du ikke brukt det før? 🙂
Oslofru:
Supergodt i teen 🙂 Håper du liker det.
Tusen takk for herlig tips, jeg kjøper i morgen:-)
Smil fra Monica
Intressant 🙂 ska jag prova att ha i mitt te 😀