Hei og god søndag dere. Håper helgen har vært bra så langt!
Min helg har bestått av jobb og oppgaveskriving, men i dag tar jeg meg fri og gjør akkurat det jeg ønsker. Dermed begynte jeg søndagen med en bakerunde – jeg elsker og bake!
Sjokolade var det som fristet mest. Etter litt grubling fant jeg ut at brownies og sjokolademousse måtte være en fantastisk kombinasjon. Dobbel sjokoladeglede og to favoritter i en. Resultatet ble disse brownie muffinsene med mousse Jeg skal love dere det var godt.
Mmmm….
Brownie muffins med mousse
Til 8 muffins
Muffins
2 egg
2 eggehviter
6 ss sukrin gold
2 ss smeltet smør, eventuelt kokosolje
1,5 dl melk, eventuelt vann
5 ss kakaopulver
2 ss mandelmel
3 ss havremel*
50 g sjokoladeprotein**
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Bland alle ingrediensene godt sammen. Røren skal bli litt tykk.
Hell i muffinsformer.
Stek i cirka 10 minutter på 200 grader.
Avkjøl.
Du kan spise muffinsene som de er nå, eller toppe med mousse. Det er helt himmelsk med mousse på!
Sjokolademousse
2 eggehviter
1 ss sukrin gold
1 eggeplomme
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, eventuelt mer kakaopulver
100 g skyr naturell, eventuelt gresk yoghurt eller kesam
1 og 1/2 gelatinplate
3 ss kokende vann
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Bland sammen eggeplomme, kakaopulver, proteinpulver og skyr.
Smelt den oppbløtede gelatinplatene i 3 ss kokende vann, og bland de med sjokoladerøren.
Stivpisk eggehviten. Tilsett sukringold og pisk litt til.
Vend sjokoladerøren inn i de stivpiskede eggehvitene.
Legg en god klatt sjokolademousse på hver muffins. Sett kaldt i minimum 30 minutter.
*havremel kan byttes ut med annen tørrvare som speltmel eller hvetemel
**har du ikke sjokoladeprpotein kan du erstatte dette med mer havremel, samt litt mer kakaopulver og sukrin
Bildet taler for seg seg. Her er det umulig å bare ta en bit.
Brownie muffins med mousse er helt fantastisk. En MÅ lages!
Håper det faller i smak. Ha en god søndag
Kristine ♥
Martine:
Det vet jeg faktisk ikke. I baksten kan man vel bruke eggerstatter, men i moussen blir det vanskelig.
Du er så flink! Jeg bare lurer på om man kan bytte ut egg med noe annet? Tåler ikke egg 🙁 Håper du får en fin dag <3 Klem fra Martine
Lise:
Ja, dette var skikkelig godt!
Anonym:
Ja, gjett om!
Kamilla Haaland:
Det var det så absolutt også 🙂
Tonje:
Du kan bytte det ut med en annen tørrvare, men da ville jeg brukt litt mer mengde. Mandelmel trekker til seg en del væske, så om du bruker feks havremel isteden, må du bruke litt mer havremel 🙂
Tiril Sørensen:
Tusen takk. Håper helgen din var bra 🙂
Så deilig 🙂
Mmmm, de ser utrolig gode ut!
Ha en strålende søndag 🙂
Så nydelig ut!
Er det mulig å bytte ut mandelmelet? Eller bør/må det være med?
så helt nydelige ut!
Fy så digg!
Det så godt ut:) nyt og ha en super søndag!