Hei og god formiddag dere
Har du husket å stille klokken? Det er alltid deilig når man får en time ekstra å sove på, eller gjøre noe helt annet for den saks Spesielt på en søndag!
Persimon, også kalt sharon, er endelig tilbake i butikkene igjen. Jeg elsker denne frukten!
I dag brukte jeg bakemorgenen min til å bake noe deilig med denne frukten. Det ble saftige muffins med biter av persimon toppet med kremostglasur. Dette var godt!
Viste du at persimon er faktisk et bær?
Det søte og knall oransje bæret inneholder godt med betakaroten, C-vitamin, fiber og antioksidanter.
Du kan fint servere muffinsene uten glasuren, men jeg anbefaler å lage den også. Kremostglasuren setter virkelig prikken over i’en på muffinsene. Det søte fra fra persimon-bæret passer perfekt med det syrlige i kremosten.
Muffins med persimon
6 -8 stykker
Muffins
2 egg
3ss sukrin gold
1/2 ts salt
2 ss kesam eller gresk yoghurt, kan sløyfes
30 g havremel*
30 g bakeprotein FitnessGuru OneBake** eller vaniljeproteinpulver
1 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulvere
1/3 ts salt
1 dl melk, eventuelt vann
1 persimon
Glasur
100 g gresk yoghurt
200 g philadephia light
3 ss sukrinmelis
Begynn med muffinsene.
Skjær persimon i biter.
Pisk egg og sukrin gold til eggedosis.
Bland sammen havremel, vaniljeprotein, kokosmel, bakepulver, salt og vaniljepulver. Vend inn i eggedosisen sammen med melken. Rør inn persimonbitene.
Fordel i minuffinsformer.
Stek på 175 grader i 15- 20 minutter.
Glasuren lages ved å blande sammen alle ingrediensene.
Smak deg gjerne frem til hvor mye sukrinmelis du ønsker.
Når muffinsene har avkjølt seg noe, har du over glasuren.
Server og nyt.
*havremel kan erstattes av andre meltyper som bokhvete eller speltmel
**istedenfor bakeprotein kan du bruke mer mel
Saftig og kjempe god!
Håper det smaker.
Kristine ♥
Bina:
Knall gode. De forsvant fort skal jeg si deg 🙂
Janne:
Det var det virkelig også 🙂
theresekristina:
Gjør det. Er veldig godt 🙂
hilde:
Veldig veldig godt 🙂
Margrethe:
Ja, den er jo så god 🙂
Det er favorittfrukten min også!
Så deilig det ser ut =)=)
Aldri tenkt på at eg kan bruke det i muffins, det var jo skikkelig lurt!
Ser skikkelig godt ut 🙂
De så gode ut! Ha en riktig fin Søndag videre! <3 Ta også gjerne en tur innom bloggen min, det hadde jeg satt pris på! 🙂