Å GJENOPPTA TRENINGEN PÅ TRENINGSSENTERET

Woop woop. I dag har treningssentrene åpnet. Jeg kjenner at jeg bobler over av glede, motivasjon og entusiasme. Det skal bli så deilig å løfte tunge vekter! Åååå, som jeg gleder meg. Er det flere som føler det slik?

Husk å ta det litt med ro. Det å gjenoppta treningen på treningssenteret burde faktisk planlegges. Ikke kjør på fra dag en. Dette er noe jeg er nødt til å minne meg selv på også, for jeg må ærlig innrømme at jeg har veldig lyst til å dra på trening nå og løfte tyngre enn noen sinne. Men det er dummheten selv! Vel heller å tenk langsiktig. Kroppen har ikke hatt tung belastning på flere måneder. I tillegg har du ikke gjort øvelsene på en stund, noe som gjør at teknikken din trolig er dårligere enn hva den var. Da kan vi ikke gå inn på treningssentret og forvente å løfte akkurat de samme vektene. Vi er nødt til å starte med litt lettere vekter og så bygge oss opp igjen, slik at vi unngår belastningsskader. Nå skal du fokusere på kvalitet fremfor intensitet. Du skal få tilbake rett teknikk og optimal bevegelsesmønster i øvelsene du har gjort. I stedet for å tenke at du skal løfte x antall kilo, kan du heller tenke at du skal løfte 6 -8 gode repetisjoner, med teknisk riktig teknikk. Nå er det jo slik at vi har noe som heter muskelminne som vil gjøre det ganske enkelt å komme tilbake, men du likevel bygge opp kroppen din. Gi det noen uker, så vil du være tilbake der du var. Muligens til og med sterkere, med tanke på at kroppen har fått seg en real treningspause og fått hentet seg helt inn.

Mitt beste tips her, er å lage deg gjerne en plan. Det har jeg selv gjort. Godtatt at kondisjonen eller styrken ikke er der den var før covid- epidemien startet. Har du en detaljert treningsplan med når og hva du skal trene, kan du også planlegge vektene du skal løfte. Da kan du planlegge å trene lett den første uken, og så øke vektene hver uke, og på den måten unngår fristelsen av å løfte alt for tungt de første treningsøktene dine. Da kommer du raskt tilbake dit du var. Jeg har selv laget meg en detaljert treningsplan for de neste 3 ukene. Jeg har satt opp 3 ukentlige treningsøkter, alle fullkroppsøkter, hvor jeg har planlagt hvilke øvelser jeg skal gjøre, hvor mange sett og antall repetisjoner. I tillegg har jeg skrevet ned omtrent vektbelastning. For eksempel markløft 60 -80 kilo. Da har jeg et omtrent vektestimat, men kan kjenne etter hva som føles best for kroppen med tanke på dagsform, teknikk og annet. Hver uke de neste 3 ukene, har jeg da i planen økt vektene noe, slik at både intensitet og treningsvolumet gradvis øker, og jeg forhåpentligvis kommer tilbake dit jeg var. Det tror jeg absolutt er den sikreste og smarteste måten å legge opp treningen fremover.

Synes du det er vanskelig å lage en slik detaljert plan til deg selv, kan jeg hjelpe deg. Jeg er, som de fleste av dere vet, personlig trener og jobber som online coach. Ønsker du hjelp for å nå målene dine , sens meg en uforpliktende mail på [email protected], så kan vi ta en samtale om dine mål og hvordan vi sammen kan få deg dit.

Nå gjenstår det bare å si god trening! Wiiii. Jeg sitter i skrivende stund med en proteinbar og en kaffekopp og skal hvert øyeblikk dra avgårde på trening. Det skal bli helt magisk! Håper du koser deg med treningen fremover. Det skal jeg!


Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Jeg vet det men det er sykt vanskelig. Tror jeg ousha meg selv alt for hardt i går for jeg klarer ikke trene i dag!!!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg