Å VÆRE UKOMFORTABEL I EGEN KROPP

Jeg hører ofte folk si ‘Kristine, du ser bra ut, skulle ønske jeg hadde like god selvfølelse som deg’. Men her har jeg en oppvekker. Det er ikke utseende som avgjør om man er komfortabel i egen kropp eller ikke. Det er hvordan du har det innvendig og hvor trygg du er på seg selv.

Jeg har brukt alt for mange år av livet mitt til å misslike meg selv, både fysisk og psykisk. Dette er noe jeg har jobbet hardt og mye med, og i dag er jeg både selvsikker og har god selvfølelse. Men, og dette er et viktig men, jeg har likevel dager hvor jeg er usikker på meg selv. Det har alle. Jeg kan love deg at den peneste, flotteste damen du vet om, også har dager hvor hun er usikker og ukomfortabel i egen kropp. Det er menneskelig.

Ja, dere jeg har fortsatt dager hvor jeg føler at jeansen strammer overalt i det jeg tar den på. Dagen hvor jeg ser på meg selv i speilet og bare finner feil. Hvor alt er jeg ser er arrene etter kviser på haken eller at puppene er alt for små. Dager hvor jeg føler meg ukomfortabel.

I dagens samfunn er ikke det noe en burde skamme seg over, så lenge man ikke lar disse tankene og følelsene ta overhånd. Når jeg har et slikt øyeblikk, eller en slik dag, forsøker jeg å godta det. Jeg vet for eksempel at dagene rett før menstruasjon, føler jeg meg ofte som en flodhest. Da holder jeg mye vann og føler meg ikke på topp. Når jeg får disse følelsene, forsøker jeg å la de negative tankene flyte forbi, som en sky på himmel, og heller fokusere på de områdene jeg liker med kroppen min og ved meg selv som person. Jeg tar også ekstra godt vare på meg selv, og velger å ta på meg klær som jeg føler meg komfortabel i. Altså ikke den trangeste jeansen jeg har med en liten crop top til, men velger heller noe som er litt mer ledig og behagelig.

Forsøk å ikke vær så hard med deg selv. Gi deg selv litt kjærlighet og lev litt. Godta det du føler og tenker. Det er ok.
Og kjære deg, om det er slik at du daglig missliker deg selv og din egen kropp og bruker mye negativ energi på dette, vil jeg på det sterkeste anbefale deg å søke hjelp. Du skal ikke ha det slik.

 

Kristine  ♥

6 kommentarer
    1. Så sant det du sier! Og det er SÅ viktig å formidle at dette gjelder ALLE! Selv de mest suksessrike, rike, vakreste, best trente o.s.v. Det er helt normalt! God Søndags klem! <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg