BOKS BØY

Det er mye diskusjon hvorvidt hva som er den perfekte knebøyen. Saken er at det er ikke er en perfekt knebøy. Vi mennesker har forskjell anatomi. Noen har for eksempel lange lårben, andre har korte. Anatomien vår avgjør hvordan vi burde utføre en perfekt knebøy.

Sliter man med teknikken i knebøy, er boks bøy eller knebøy til boks en fin øvelse. Når du tar boks bøy, gjør det at du har vekten fordelt mer på den bakre delen av foten din, samtidig som du får satt rumpen godt ut. Det gir mindre belastning på hofte og kne, og gjør dermed at øvelsen er mer skånsom enn en vanlig knebøy. Om du har knesmerter under knebøy, er også boks bøy en super variant som mange kan tolererer.

Boks bøy

Finn et knebøystativ og sett en benk, kasse eller lignende ved knebøystangen. Du kan også bygge opp en kasse med vektskiver, slik at du legger vektskivene oppå hverandre, og setter deg ned på disse og da bruker disse som en kasse.
Høyden kan variere, men til å begynne med anbefaler jeg at kassen er på høyde med knærne dine, slik at når du bøyer deg ned i en knebøy kommer lårene dine parallelt med gulvet eller litt lavere.
Stå med omtrent skulderbreddes avstand mellom føttene. La tærne peke lett utover og vekten på hælene dine.
Start med bevegelsen i hoften, og tenk at du skal sette deg ned på en stol med rumpen godt bakover. Sett deg ned til du berører kassen lett, og reis deg så opp igjen.
I starten kan det være fint å kun trene boks bøy med stangen uten vekt, slik at du blir vant til bevegelsen. Så kan du legge på vekter etterhvert.

Boks bøy er en av mine favorittøvelser. Den trener så og si hele underkroppen; lår, rumpe og legger får kjørt seg, i tillegg til at du må stramme core muskulatur og stabilisere ryggen. Etter kneskaden min for to måneder siden, har jeg trent minimalt med ben, men jeg har akkurat innført boks bøy i treningsprogrammet igjen. Det gledes!

Gjør du boks bøy?


Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg