BOLLER MED JORDBÆR OG SJOKOLADE

I dag laget jeg noe skikkelig godt. Nemlig boller med jordbær og sjokolade. Deilige, søte norske jordbær sammen med myk, hvit sjokolade, pakket inn i bolledeig. Altså, det ble bare så godt!

Jordbærene jeg har brukt, er faktisk fra min egen terrassehage. Det må jeg skryte litt av! Jeg er så fornøyd med det faktum at jeg har klart å dyrke jordbær og cherrytomater på terrassen. Begge deler smaker helt magisk. Både jordbærene og tomatene er blitt så utrolig søte. Også er det naturligvis ekstra moro at de er selvdyrket.

Jeg trykket bollene litt for flate før jeg stekte dem. Boller skal jo være litt rundere, så ikke gjør som meg. Form de litt rundere. Smaken blir naturligvis det samme, men vi spiser med øynene også, og boller skal  være runde!

Har du ikke jordbær kan du bruke bringebær, blåbær eller andre typer bær og frukt i biter. Hvit sjokolade kan byttes ut med annen sjokolade eller nøtter. 
Disse holder seg saftigst i kjøleskapet. Oppbevar dem i en lufttett boks. Bollene er best når de er lunkene, så ta de gjerne ut fra kjøleskapet 10 minutter før de skal spises, eller ha de noen minutter i stekeovnen.

Boller med jordbær og sjokolade
6 stykker

200 g kesam
1 ss smør
1 egg
1 ts bakepulver
2 ss sukringold
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1/4 ts salt
80 g speltmel
100 g havremel
50 g hvit sjokolade
8 -10 jordbær

Bland sammen egg, kesam, smeltet smør, sukringold, kardemomme, kanel, salt og bakepulver.
Ha så i mel. Rør godt med en sleiv. Tilsett eventuelt bittelitt mer mel om deigen blir veldig løs. Den skal ha en litt mer klissete konsistens enn vanlig bolledeig.
Rør så forsiktig inn hakket sjokolade og jordbær i biter.
La deigen svelle i 5 minutter.
Bruk en spiseskje til å legge 6 klatter på et bakebrett. Ha litt kaldt vann på fingrene dine og form boller.
Stek på 180 grader i 15 minutter.

Sommer i en bolle. Mmmm… Akkurat nå har jeg mest lyst til å ta med meg en bolle ut på terrassen, men det er ganske kjølig og regnet pøser ned. Istedet skal jeg synke ned i sofaen og nyte en bolle og en (koffeinfri) kaffe. 
God fredagskveld, dere!

 

Kristine  ♥

4 kommentarer
    1. De står i ovnen nå. Skal lages til bruns. Lukter deilig =) Takk for oppskrift =)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg