BOLLER MED SJOKOLADEKREM

                                                                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

I dag morges skulle jeg gå en tur med en venninne. En timer før vi skulle møtes, ringte hun og lurte på om jeg ikke kunne ordne noe godt som vi kunne ha på turen. Vi skulle riktignok bare gå en liten rusletur og drikke kaffe, så det var ikke snakk om en ordentlig turniste, men hun ville ha noe søtt til kaffen.

Med kort tid til rådighet og ikke så mange ingredienser på kjøkkenet måtte jeg ta meg en grublerunde på hva jeg skulle lage. Etter litt brainstorming med meg selv, endte jeg opp med tanken om boller med fyll av sjokoladekrem.

Dette er en super enkel bollevariant uten heving eller elting. Du blander sammen alle ingrediensene i en skål og former så boller. Deigen lager du på under 5 minutter! Med sjokoladefyllet, som også kun tar et par minutter å lage, tar det kanskje totalt 5 -6 minutter å lage disse bollene! Og så kommer tålmodighetens prøve mens du venter på at de steker i ovnen. Det er i hvert fall noe jeg synes er fryktelig kjedelig. Jupp, jeg er en utålmodig sjel!

Boller med fyll av sjokoladekrem

Boller
150 g gresk yoghurt eller kesam
1 ss smør
1 egg
40 g sukringold
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1/3 ts vanljepulver
100 g mel, jeg har brukt 40 g havremel, 40 g glutenfri bakemiks og 20 g bokhvetemel

Sjokoladekrem
100 g philadephia
50 g gresk yoghurt, eventuelt mer phildephia
20 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double rich chocolate, kan sløyfes

3 ss kakaopulver
1 ss sukrinmelis
1 ss sukringold
1/4 ts salt

Start med bollene. 
Bland sammen gresk yoghurt, smeltet smør, egg og sukringold. 
Bland sammen tørrvarene i en annen bolle.
Bland så sammen det våte og det tørre.
Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir veldig klissete eller litt melk / vann og deigen er veldig tørr. Den skal ha konsistens som rundstykker. 
La deigen svelle mens du lager sjokoladekremen.   

Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen. Smak deg gjerne frem med kakaopulver og søtning, slik at det blir riktig for dine smaksløker. 

Lag 5 -6 klatter på en bakeplate av bolledeigen. Ta litt kaldt vann på hendene dine og form boller. Trykk dem litt ned i midten. Legg på 1 stor spiseskje med sjokoladekrem på hver bolle. 
Stek på 175 grader i 8 -10 minutter.

Saftige boller med fyll av sjokoladekrem. Veldig gode! At de er protenrike og mettet godt er bare et pluss! Du kan tro Jeanette, min venninne, var fornøyd. Vi ruslet i rundt, drakk kaffe, pratet og koste deg.
Håper du lar deg friste. Og jeg håper du får en skikkelig bra søndag. Nyt dagen!

 

Kristine  ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg