BURGER MED SKIKKELIG SPRØ FRIES

En saftig hamburger med sprø fries, er noe jeg synes er utrolig godt. Når jeg lager fries, har jeg lenge slitt med å lage fries som blir skikkelig sprø. Jeg har laget pommes frites mange ganger og synes tidligere at frisene har manglet den siste lille prikken over i’en. I går tror jeg at jeg knakk den koden. Gårsdagens fries ble skikkelig sprø og gode! Det har var en middag både jeg og bestevennen storkoste oss med!

Et par tips når du skal lage skikkelig spør fries. Det lønner seg at frisene har nok så lik størrelse og tykkelse. Resultatet blir best om bitene ikke ligger oppå eller inntil hverandre når du steker dem. Et annet triks er også å la stekebrettet stå i ovnen mens ovnen varmes opp, slik at stekebrettet er varmt når du legger frisene på bakplaten.

Burger med skikkelig sprø fries
Til 2 personer

Burger

400 g karbonadedeig
Salt og pepper
6 -8 skiver ost, jeg har brukt jarlsberg
Creme fraiche + dijon sennep, valgfritt
1 tomat
1/2 rødløk
Salat / ruccola
Sylteagurk
Hamburgerbrød, jeg har brukt rundstykker

Del karbonadedeigen i to. Form to store burgere. Ha på salt og pepper på begge sidene.
Stek burgerne i en panne på middels varme i 2 -4 minutter på hver side avhengig av hvor godt stekt du vil ha burgerne. De siste 2 minuttene har du på ost på burgerne og legger lokk på stekepannen.
Varm rundstykkene / hamburgerbrødene i ovnen et par minutter. Smør creme fraiche og dijon sennep på hamburgerbrødene.
Legg på grønnsaker og burgerne. 

Sprø fries

Poteter, jeg brukte ca 500 g
Olje, jeg brukte 1 stor ss
1 ss maizena
Krydder, har har jeg brukt salt, pepper og hvitløkskrydder

Del potetene i biter. 
Legg bitene i kaldt vann i 30 minutter.
Sett på ovnen på 230 grader. Ha stekeplaten i ovnen. 
Hell så av vannet og legg potetene utover noen ark med tørkepapir. La de ligge å tørke i 5 -10 minutter. 
Du kan utelate steget med å legge potetbitene i vann og å tørke de, men frisene blir ekstra sprø om du gjør disse to punktene. 
Bland så potetene med olje. Ha over maizena og krydder. Bland godt.
Legg potetbitene utover den varme stekeplaten.
Stek på 230 grader i 20 -25 minutter. 
Snu potetene etter 10 minutter. 
Server med en gang.

Der har du en god burger med skikkelig sprø fries. Håper det smaker!

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Jeg har prøvd søtpotetfrisene dine mange ganger. Og de liker jeg veldig godt. Synes søtpotet smaker mye bedre enn vanligpotet.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg